L'enderroc del complex industrial de Can Guiñau valorat en 180.000 euros

El ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha aprovat una modificació de crèdit amb aquesta quantitat per si ha d'actuar subsidiàriament per motius de seguretat

Redacció
01 d'agost del 2014
Jordi Xena, alcalde de santa Maria de Palautordera. Foto: Joprdi Purtí 

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha fet la previsió de 180.000 euros per si ha d'actuar subsidiàriament en l'enderroc del complex industrial "Can Guiñau", per qüestions de seguretat, tot i ser una obligació de la junta de Compensació del sector. En aquest sentit, l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha explicat en sessió plenària que la responsabilitat del govern municipal és vetllar per la seguretat i no pot exposar-se a que passi cap desgràcia i, per això "si s'ha d'executar ho farem i els propietaris després hauran d'avenir-se a les conseqüències".

Xena ha informat que en moltes ocasions s'ha demanat a la juntade compensació que porti a terme l'enderroc, però fins ara no ho ha fet. La proposta de l'alcaldia va tenir els vots a favor de CiU, ERC i PP, l'abstenció del PSC i els vots en contra de la CUP, per considerar que és la certificació "d'un model continuïsta i que l'Ajuntament hauria de reclamar judicialment a propietaris i promotors del polígon per tal que compleixin amb les seves responsabilitats".

La previsió d'aquest diners forma part de la modificació de crèdit aprovada en el ple municipal d'aquest dijous al vespre d'un total de 200.000 euros ja que també es destinaran 20.000 euros a la compra d'un vehicle elèctric per la brigada municipal, partida a la qual hi estan a favor tots els grups municipals amb representació municipal presents al ple.