L'oposició de Sant Celoni no aprova un pressupost de 17,3 milions d'euros

L'equip de govern del PSC topa amb els vots contraris de CiU i la CUP i les abstencions d'ICV i el regidor socialista sense càrrecs

Redacció
29 de juliol del 2014
Joan Castaño i Júlia de la Encarnación van defensar el pressupost de l'Ajuntament de Sant Celoni pel 2014 Foto: Jordi Purtí

L'equip de govern del PSC de l'Ajuntament de Sant Celoni no ha pogut tirar endavant el pressupost per aquest any 2014 i en conseqüència haurà de prorrogar el pressupost de l'any passat. En el darrer ple municipal cap dels partits de l'oposició hi va votar a favor. Nou dels regidors hi van votar en contra (7 de CiU i 2 de la CUP) i altres dos s'hi van abstenir (1 d'ICV i 1 Manel Bueno, regidor socialista sense càrrecs). Els 6 vots del PSC van ser insuficients per aprovar-lo.

L'alcalde Joan Castaño portava a votació un pressupost de 17,3 milions d'euros considerant-lo financerament equilibrat, gestió acurada de recursos en una situació a l'hora de pensar en ingressos per l'evolució de l'economia i transferència de recursos d'altres administracions. Castaño, que va queixar-se de les normatives i les retallades dels governs central i autonòmic, va defensar una línia estratègica ja iniciada en els dos darrers pressupostos "per consolidar un model de poble inclusiu amb polítiques socials, promoció econòmica, desenvolupament, ocupació, formació i educació". Una línia d'actuació refermada per la regidora d'Economia, Júlia de la Encarnación.

Pressupost assistencial

El regidor de CiU, Josep Maria Garcia, va ser l'encarregat de defensar la postura del seu grup municipal assegurant que no el comparteixen per considerar-lo continuista i assistencial. A més, va dedicar-hi un seguit d'adjectius contraris a la proposta de l'equip del govern i que al seu entendre porten el poble al declivi. Així, des de CiU es critica el PSC per presentar un pressupost electoralista, arbitrari, opac i matusser. El regidor de CiU també va manifestar la seva sorpresa per treballar línies del segle XX "el segle XXI us ve massa gran". També diuen, encara que l'alcalde ho va matisar, que pensen augmentar l'IBI un 6,4% "i això no és gens assistencial", assegura Josep Maria Garcia.

No han entès la mà estesa

Per la seva banda la CUP va repartir estopa als dos partits majoritaris. Primer a CiU perquè l'abril passat va aprovar el pla d'inversions dels socialistes i al seu parer aquesta és la part realment important del pressupost "votar en contra del pressupost que es presenta avui no serveix de res. De fet ja fa més de dos-cents dies que l'ajuntament treballa amb el pressupost prorrogat de l'any pasat". Des de la CUP asseguren que fugen de polítiques electoralistes perquè ells tenen  una altra manera de fer política. En aquest sentit critiquen el PSC per no haver entès la mà estesa que els van oferir en els pressupostos de l'any passat "inversions a banda poca cosa més ha canviat", diu el regidor Gerard Masferrer.

Laments per no haver consensuat abans el pressupost

Carmen Montes, regidora d'ICV, diu que és dolent treballar amb un pressupost prorrogat. Assegura que l'ajuda a la gent necessitada ja se sobreentén però hi ha aspectes del pressupost amb els que el seu grup municipal no hi està d'acord. Per això lamenta que abans no s'hagi pogut arribar a un acord consensuat entre tots els partits. Tot hi considerar que no aprovar-lo és negatiu pel poble la postura d'ICV va ser abtenir-se ja que no veuen clar que es destinin una gran quantitat de recursos a estudis i treballs tècnics "quan segurament es podrien fer des del mateix ajuntament".

Falta d'informació

Manel Bueno, regidor socialista destituït dels seus càrrecs, també va abstenir-se, per coherència. Assegura que per ell és una situació difícil però el cert és que la informació "m'ha arribat després de fetes les comissions informatives". Bueno considera que el pressupost és prou important perquè hi hagi participació i debat de tots els regidors "els que formen part de l'equip de govern i els que no perquè tots treballem pel poble". Recorda que un dia se li va perdre la confiança i ara ningú li ha demanat que hi voti a favor "per això no me'n sento partícep", matisa Manel Bueno.

Sessió plenària a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Arxivat a