Mas diu que amb Rajoy parlarà de la consulta encara que ell no vulgui

El president de la Generalitat assegura que en democràcia s'ha de poder parlar de tot amb actitud dialogant i capacitat d'escoltar

Jordi Purtí /BM
26 de juliol del 2014
Artur Mas fotografiat amb la militància de la JNC que participa a l'Escola d'Estiu, a Sant Esteve de Palautordera. Foto: Jordi Purtí

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, assegura que parlarà de tot amb el president del govern central, Mariano Rajoy, encara que ell no vulgui, ja que considera que en democràcia s'ha de poder parlar de tot i tenir una actitud dialogant i una actitud correcta per escoltar tothom i mirar de trobar solucions conjuntes. En canvi ells decideixen del que es pot parlar i el que no, etziba el president de la Generalitat. Per això, diu que aquesta posició d'immobilisme que manté el govern espanyol fa pensar que s'acosta una temporada dura, complexa, exigent "però apassionant per a Catalunya i la seva gent". Un futur amb una societat mobilitzadora per aconseguir els objectius nacionals que passen pel dret a decidir i la consulta del 9 de Novembre. En qualsevol cas "espero trobar-hi solucions com ha succeït entre Escòcia i el Regne Unit".

Si bé aquest és un objectiu primordial, amb el president Rajoy hi ha molts altres temes per parlar com la situació econòmica i social, el finançament de les comunitats autònomes i l'incompliment de la llei del seu finançament que no permet desenvolupar com cal la sanitat, l'habitatge, els serveis socials o la justícia. Tampoc es quedarà en el tinter l'atac sistemàtic que des del govern central es fa al sistema educatiu català i a la immersió lingüística. "Si ara podem guanyar el que som és perquè durant aquests tres-cents anys hi ha molta gent que no ha dimitit del que eren i ha cregut en aquest país i ha mantingut viva una cultura, una llengua i un sistema econòmic", conclou el president Mas.

Aquestes afirmacions les ha fetes aquest divendres al Castell de Fluvià de Sant Esteve de Palautordera on des de dijous i fins demà diumenge s'està celebrant la XXXII Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Precisament, la presidenta de la JNC, Marta Pascal, ha refermat el lema del 'We Want To Vote', la campanya d’activisme que la JNC està portant a terme: "és la nostra reclamació pacífica, però contundent, festiva, però amb contingut, per explicar a tot el món que volem votar". La JNC, segons Pascal, "vol construir un país nou, sense els vicis de l’Estat Espanyol, i just, per donar oportunitats i progrés per a tothom".
Arxivat a