Alcaldes del Baix Montseny s’alien pel desenvolupament econòmic i l’ocupació

Volen compartir serveis, propostes d’innovació, cooperació en la promoció turística i per a l'assoliment d’infraestructures estratègiques de mobilitat o comunicació

Redacció
25 de juliol del 2014
Un moment de la reunió de diversos alcaldes del Baix Montseny Foto: Aj de Sant Celoni

Posar en comú serveis, recursos i iniciatives per a la dinamització de l’activitat econòmica i la generació de llocs de treball, és l’objectiu que s’han marcat 8 ajuntaments del Baix Montseny i que han subscrit amb l’ Acord del Baix Montseny pel desenvolupament i l’ocupació . En la primera reunió de treball, el passat 17 de juliol, els alcaldes es van  comprometre mitjançant l’establiment d’un conveni, a compartir tot allò que estigui al seu abast per millorar el suport a les persones i les empreses de territori, siguin serveis, propostes d’innovació, cooperació en la promoció turística o per a l’assoliment d’infraestructures estratègiques de mobilitat o comunicació. Inicialment hi participen els ajuntaments de Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Sant Esteve, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Sant Celoni però les portes estan obertes a la incorporació d’altres municipis del Baix Montseny.
 

Durant la trobada, que vol tenir una periodicitat freqüent, es van formular accions en matèria de Turisme, com ara la posada en servei de guies digitals, emprant un programari conjunt a tot l’àmbit territorial; la generació de materials de difusió que identifiquin el Baix Montseny o la participació conjunta a fires. També es va apuntar treballar per agilitzar l’arribada de cable de fibra òptica, especialment, al polígons industrials. Pel que fa els serveis de suport a l’ocupació i l’empresa, es va plantejar l’edició d’un material de difusió que permeti visualitzar a la ciutadania, sigui quin sigui el municipi, tot el que es posa al seu abast.