El Ple d’Arbúcies aprova la reurbanització dels carrers Camprodon i Pont

El projecte preveu una inversió d'1.274.000 euros i s’eliminen les contribucions especials als veïns

Redacció
22 de juliol del 2014
Ple que ha aprovat la reurbanització del carrer Camprodon i el Pont d'Arbúcies Foto: Aj. Arbúcies

El Ple de l’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat amb els vuit vots a favor de l’equip de govern (Entesa i PSC), l’abstenció del regidor d’ERC i els vots en contra de l’únic regidor de CiU present a la sala i del regidor de CUPA, el projecte de reurbanització dels carrers Camprodon i Pont. Segons que explica l’alcalde, Pere Garriga, l’actual projecte "s’ha  adequat a la realitat social i econòmica del moment en què vivim, tenint en compte però que és el principal eix comercial i de serveis d’Arbúcies, amb tot el que això vol dir".
 
El projecte contempla un pressupost inicial abans de licitació d’1.274.000 euros i es finançarà a través del Pla de Barris amb 684.000 euros, del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) amb 410.000 euros i de l’aportació del Consistori amb 180.000 euros. Amb la rebaixa del preu que ha aconseguit l’equip de govern actual, els veïns no hauran de pagar contribucions especials, tal i com es contemplava en el projecte inicial de reurbanització. En aquest sentit, Garriga diu que "hem aplicat el sentit comú i adequat el cost del projecte per adaptar-lo al finançament de què disposa l’Ajuntament, com també a la realitat socio-econòmica dels veïns i del mateix Ajuntament". Per això, l’alcalde ha explicat que "s’ha treballat molt amb aquesta proposta, durant molt de temps i molt durament" per aconseguir el projecte que hi ha ara sobre la taula.
 
Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Antoni Ronda, assegurar que "l’esperit del projecte s’ha mantingut  intacte respecte de l’inicial i que va sorgir d’un procés participatiu amb veïns, comerciants i restauradors del carrer". També explica que els canvis que s’hi han fet responen més a criteris econòmics que no pas tècnics, respectant sempre les voluntats ciutadanes de direcció de la circulació, aparcaments i amplitud de voreres, entre altres.

Plànol de les obres de reurbanització Foto: Aj. Arbúcies


Entre vuit i deu mesos d'obres
 
Està previst que la reurbanitzció dels carrers Camprodon i Pont comenci el proper mes d’octubre i les obres s’allargaran entre vuit i deu mesos. Algunes de les reformes més importants que es faran serà l’ampliació de les voreres, el canvi d’ubicació de l’arbrat i la zona d’aparcament, ja que passaran de ser pàrquings en bateria a pàrquings en paral·lel. Segons expressa l’alcalde Pere Garriga, la proposta que es presenta és que la zona d’aparcament s’alterni quatre mesos a una banda de carrer i quatre mesos a l’altra banda "però hi ha temps per decidir això i ho hem de debatre amb els veïns i comerciants del sector en una propera reunió".  L’obra es farà per fases i està previst que durant el temps que duri, es mantindrà el trànsit als carrers Camprodon i Pont i el 50 per cent de l’aparcament. El carrer Camprodon va ser remodelat íntegrament a finals dels anys seixanta i des d’aleshores fins ara no s’havia fet cap actuació d’aquesta importància. "Aquesta és la principal obra que s’ha fet a Arbúcies en els darrers deu anys" afirma l’alcalde.

Un altre aspecte sobre polànols de les obres de reurbanització de l'eix comercial d'Arbúcies Foto: Aj. Arbúcies
Arxivat a