La CUP porta la història de l'independentisme català a La Clau

Ha organitzat per aquest dissabte un acte amb Agustí Barrera que té una llarga trajectòria de lluita dintre d'aquest moviment

Redacció
17 de juliol del 2014
Agustí Barrera Foto: DBM

La CUP de Sant Celoni organitza per aquest dissabte, a les 7 de la tarda a La Clau, un acte a per parlar sobre la història de l'independentisme català amb l'historiador mataroní, Agustí Barrera, amb una llarga trajectòria dintre del moviment. Militant al Front Nacional de Catalunya l'any 1963, organització independentista i d'esquerres que lluitava clandestinament contra la dictadura, i dos anys més tard va ser detingut i processat pel Tribunal de Orden Público, acusat de propaganda il·legal. El 1968 va abandonar el Front i es va integrar al Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), i després al PSAN Provisional, on impulsà la creació d'un sindicat nacional català.

Des del 1972 fins al 1980 va ser redactor de la secció de ciències de la Gran Enciclopèdia Catalana. L'any 1987 obté la Llicenciatura d'Història per la Universitat de Barcelona i passa a dedicar-se a l'ensenyament de la història a secundària. Especialitzat en l'estudi de la Segona República i la guerra dels tres anys (1936-1939), així com en la figura de Lluís Companys, formà part del Grup per a l'Anul·lació del Procés al President Lluís Companys (GAPPC). 
 
Ha publicat articles en revistes especialitzades, ha fet conferències i escriu a la premsa comarcal. És membre del Moviment Arenyenc Per a l'Autodeterminació (MAPA) i del Grup d'Historiadors "Jaume Compte".
Arxivat a