L’Atlètic Club Hostalric ja és Il·lustre de la vila

Diumenge al migdia, dins dels actes de la Festa Major 2014, es va lliurar aquest reconeixement als membres de la junta del club

Redacció
07 de juliol del 2014
L'Atlètic Club Hostalriquenc ja és Il·lustre Foto: LSC

Aquest 2014 s’han complert 100 anys del primer partit de futbol a Hostalric i des de l’Ajuntament s’ha volgut reconèixer aquest fet atorgant l’Hostalriquenc Il·lustre a una entitat que durant un segle no ha deixat de treballar pel foment de l’esport i del futbol a la vila. De la mateixa manera, aquest reconeixement, es fa extensiu a totes les persones que durant aquests anys han dedicat part de la seva vida al manteniment i impuls del futbol a Hostalric, en la majoria de casos de forma altruista. El president de l’Atlètic Club Esportiu, Xavier Canaleta, ha dit en nom de l’entitat que “ ens sentim molt orgullosos d’aquest reconeixement que ens dóna força per continuar treballant pel club i portant el nom d’Hostalric arreu de Catalunya. Estem molt satisfets de portar el colors groc i negre al nostre cor”. Ahir diumenge, la junta d’aquesta entitat esportiva va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament.

La història del futbol a Hostalric va començar a principis de l’any 1914, quan es va fundar el Grup Esport, una entitat de caràcter esportiu i cultural que, entre d’altres, tenia l’objectiu d’organitzar activitats lúdiques, esportives i culturals a la vila, tot i que la prioritat era la de crear un equip de futbol. El 5 d’abril de 1914 es va disputar el primer partit de la història de l’equip. En l’actualitat, l’Atlètic Club Hostalric té 9 equips, un equip de veterans i un equip femení que juga a la segona divisió regional.

Acaba la Festa Major

Per altre part, una cantada d’havaneres posarà punt i final, avui dilluns, als actes de la Festa Major d’Hostalric. Des de divendres passat han estat nombroses les activitats que s’han dut a terme i que han concentrat gran nombre de gent, sobretot els concerts de barraques, els sopars populars a la zona esportiva, les activitats infantils, la cercavila de gegants o els concerts de Festa Major, entre d’altres. Aquest any, per primera vegada, s’ha fet una baixada de carretons.

Els gegants també animen la Festa Major d'Hostalric Foto: LSC