Més de 90 quilòmetres de senders senyalitzats a la guia ‘A peu pel Montseny Oriental’

La presentació va comptar amb la seva autora, Gemma Font, i amb l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga

Redacció
02 de juliol del 2014
El Montseny ja té una nova guia d'itineraris senyalitzats Foto: Aj. Arbúcies

Aquest divendres es va presentar la nova guia d’itineraris pel Montseny que porta per títol "A peu pel Montseny Oriental. 14 itineraris a peu per senders dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny", un treball realitzat per Gemma Font, responsable del Centre de Documentació d’Humanitats del Parc Natural del Montseny dins el Museu Etnològic del Montseny. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el director del museu, Jordi Tura, el diputat de Cultura, Antoni Solà, i amb l’autor de les fotografies de la guia, Martín Gallego.
 
‘A peu pel Montseny oriental. 14 itineraris a peu per senders dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny’ és una guia de 190 pàgines, presenta els paisatges del Montseny tot descobrint la riquesa del patrimoni natural i cultural del Parc Natural del Montseny d'aquests 14 senders que van des de les valls fins als cims i amb sortides o arribades als municipis d’Arbúcies, Breda, Sant Feliu de Buixalleu, Riells del Montseny i Fogars de Montclús.  La seva autora va destacar que aquests itineraris recorren més de 90 quilòmetres i que la majoria d’aquests recorreguts passen per camins que fa molts anys que ja estan documentats. Font també va explicar que una part dels itineraris connecten amb elements patrimonials de les nostres contrades com ara el Castell de Montsoriu o la Torre de Monfort.
 
Per la seva banda, l’alcalde d’Arbúcies va assenyalar que es tracta d’una guia “engrescadora, didàctica i on es poden aprendre moltes coses que se t’escapen quan passeges pel bosc”, ja que la guia ofereix una cartografia molt acurada, il·lustracions que presenten el patrimoni natural i cultural d'aquest territori i una gran selecció de magnífiques fotografies. En aquest sentit, el fotògraf de la guia, Martín Gallego, va afirmar que “ha estat un privilegi col·laborar en aquest projecte” i que una guia de camp és molt important per conèixer i estimar el nostre territori”. El coordinador de l’edició, Narcís Vicenç, va destacar la importància d’aquest treball perquè el Montseny oriental “era un sector del Montseny una mica oblidat”. Finalment, el director del museu, Jordi Tura, va ressaltar el treball fet per Font i que es tracta “d’una edició acurada i feta amb el coneixement necessari”.
Arxivat a