Un projecte de cinema alternatiu guanya l'Ajuntament Jove 2014 de Sant Celoni

L'han presentat un grup de cinc alumnes de 4t d'ESO de l'escola Avet Roig i pretén apropar el cinema a la gent amb preus competitius i amortitzant els espais públics

Redacció
27 de juny del 2014
Guanyador del projecte Ajuntament Jove 2014 Foto: Jordi Purtí

Apropar la gent al món del cinema, posar preus competitius, amortitzar els espais públics ja equipats, oferir pel·lícules alternatives i no només comercials, fomentar la cultura social entre els joves són els principals objectius que es pretén amb el treball "El petit cinema" que ha esdevingut guanyador del projecte Ajuntament Jove 2014, tal com s'ha acordat aquest dijous 26 de juny en sessió plenària extraordinària celebrada a la sala petita de l'Ateneu de Sant Celoni. Es tracta d'un projecte presentat per les alumnes Júlia Llavina, Paula Medico, Mar Ibern, Marthe Tanghe i Laura Martínez de 4t d'ESO de l'Avet Roig. "és un cinema de tots i per tots, i volem involucrar al poble en la seva creació".

Aquesta és la tercera edició d'Ajuntament Jove, un programa que forma part del Pla local de Joventut de l'Ajuntament de Sant Celoni que té per objecte implicar els alumnes de 4t d'ESO en projectes d'interès general. La primera edició de l'Ajuntament Jove la va guanyar un projecte de l'escola Cor de Maria de construcció de la ronda Tordera-Pertegàs que ja està en funcionament. La segona edició, la va guanyar el projecte de Menjador social de l´Escola l'Avet Roig que iniciarà en breu la seva activitat.

El altres projectes finalistes d'aquest any han estat "Espai per a joves", que han presentat Janira Bastias, Mariona Fàbregas, Maria Grau i Daira Orench, del Col·legi Cor de Maria; "Millores en l´entorn natural de Sant Celoni" d'Almudena Cañete, Andrea Galvan, Bárbara Fernández, Jordina Garrido, Laura Bertolín, Anaís Lázaro, Jenni Villarroya i Estela Fernàndez, del Col·legi La Salle; i "Arbrat viari de Sant Celoni" de Marçal Uriach, Marc Salicrú i Lenin Lanchimba, de l'Institut Baix Montseny.

El petit Cinema va tenir 6 vots, Espais per a joves 4 vots, arbrat viari 3 vots i Millores en l'entorn natural de sant Celoni 1 vot.

Arxivat a