La CUP de Palau contra la proclamació de Felipe de Borbón

En un manifest diu que un poble que es declara democràtic al Segle XXI no pot continuar sotmès a les regnes d'una monarquia, d'un règim hereditari on el dret s'exerceix per successió familiar

Redacció
18 de juny del 2014
La Cup de Palau ha convocat per demà dijous a les 8 del vespre una concentració a la plaça de la Vila  contra la proclomació del rei Felip de Borbó i, al mateix temps, es farà la lectura d'un manifest adreçat a les seves veïnes i veïns explicant que una vila que forma part de l'Associació de Municipis per la Independència, que ha manifestat a través del seu ple municipal el compromís amb la Declaració de Sobirania i el dret a decidir del Poble Català i que es declara sobirà no pot acceptar delegar la seva sobirania en un clan familiar, "si vol mantenir íntegra la seva llibertat només pot sotmetre-la al principi democràtic de la Sobirania Popular".

L'argument de la CUP també se centra en el fet que un poble que es declara democràtic al segle XXI no pot continuar sotmès a les regnes d'una monarquia, d'un règim hereditari on el dret s'exerceix per successió familiar. "Menys encara d'un règim instaurat per la dictadura franquista.

En el manifest s'explica que des de l'abdicació de Juan Carlos la preocupació de la casta política ha estat legislar per mantenir la seva impunitat davant la justícia, legislant per mantenir la inviolabilitat encara que sigui atorgant al monarca jubilat l'estatus d'aforat. "Un pacte entre la Casa Reial i els partits de l'Antic Règim per trobar un pretext que posi fi a les imputacions i condemnes que s'estan produint amb centenars de casos de corrupció oberts arreu de l'estat". Critiquen que els partits polítics de la transició, han tornat a pactar. "Les unes, PPPSOE i UpyD, de forma activa i desacomplexada, les altres, CiU i PNB, a través del seu silenci còmplice, de la seva abstenció del qui calla atorga, d'aquell que convençut que guanyi qui guanyi tindrà plat a taula".

Manifest de la CUP