Cinc composicions guanyen el premi a la millor catifa de les Enramades

Per culpa de la pluja caiguda a Arbúcies, el jurat no ha pogut valorar tots els aspectes i ha considerat premiar-ne cinc

Jordi Purtí/BM
16 de juny del 2014
Catifes a Arbúcies Foto: Fina Colomer

El premi a millor catifa del concurs de catifes de flors naturals d’Arbúcies s’ha repartit, enguany, entre cinc composicions diferents que són les següents: la catifa número 11 del carrer Camprodon dels Catifations amb el títol Robòtica ; la catifa número 16 dels veïns de la Font del bon humor, al Sorrall, i la catifa Espectec floral ; la catifa número 17 de Can Calau, també del Sorrall, amb el títol Els tres sols ; la quarta guanyadora és la catifa número 24 del carrer Sant Jaume amb Colors del camp ; i, finalment, els veïns del Segimon Folgaroles amb la catifa número 26, Màscaras .
 
A causa de les inclemències del temps, ja que va començar a ploure just al migdia, quan els catifaires posaven les últimes flors a les catifes, el jurat del Concurs de catifes de flors naturals, format per membres de la Secció Fotogràfica, ha decidit no atorgar els premis que cada any es donen, sinó que ha considerat que el premi a la millor catifa s’havia de repartir entre les cinc que, des de primera hora del matí, havien intuït que serien de les millors de les 13 que participaven al concurs. Per altra banda, des de l’Ajuntament han decidit que els tres premis que s’havien d’atorgar si la jornada no hagués estat passada per aigua, es repartiran entre les cinc catifes premiades.
 
Malgrat el ruixat del migdia, des de primera hora del matí autòctons i foranis van poder passejar pels carrers del centre de la vila d’Arbúcies i veure com els catifaires elaboraven els seus dissenys. Algunes d’elles les han pogut veure acabades, però d’altres han quedat totalment destruïdes a causa de la pluja.
 
Enguany, el lema de les catifes ha estat ʼ9N. Votar és normalʼ, eslogan dʼÒmnium Cultural per la consulta sobre el dret a decidir del proper 9 de novembre. Un lema que sʼha anat llegint al llarg de totes les catifes que sʼhan elaborat pels carrers del centre dʼArbúcies i que centenars de persones han recorregut. Amb les catifes de flors naturals, Arbúcies dóna el tret de sortida a la seva festa més  coneguda i esperada per a tots els arbuciencs, les Enramades, que seguiran el proper dijous, 19 de juny, amb la tradicional botifarrada a la plaça de la Vila i seguida per la passada de la Plaça.

Veïns de la Font del bon humor Foto: Aj. Arbúcies

Segimon Foto: Aj. Arbúcies

Sant Jaume Foto: Aj. Arbúcies

Catifations Foto: Aj. Arbúcies

Can Calau Foto: Aj. Arbúcies
 
Arxivat a