Fogars de Montclús homenatja els morts per les tropes borbòniques

La Costa del Montseny a iniciativa de diferents entitats i l'Ajuntament de Fogars ha volgut fer memòria de quatre persones que van perdre la vida el 1714

Redacció
15 de juny del 2014
Als defensors de la Terra Foto: Remei Picart

A La Costa del Montseny a iniciativa d'Òmnium Cultural Baix Montseny, Associació el Saüc, la Parròquia de La Costa del Montseny i l'Ajuntament de Fogars de Montclús, es va dur a terme aquest divendres 13 de juny un homenatge a quatre homes del poble morts per les tropes borbòniques al 1714 i que varen ser enterrades al cementiri de La Costa del Montseny. Una cinquantena de persones van seguir l'acte molt emotiu i sentit amb l'explicació dels fets a càrrec del historiador Joan Portals i amb la música medieval de Lluís Casso.
 
"És important fer memòria dels nostres veïns, que varen donar la vida per defensar el dret més bàsic que és la vida en llibertat i la terra que ens dóna aquesta vida, eren persones senzilles, que sabien valorar la importància de viure en pau, per això volem deixar testimoni per les generacions que estan creixent, i no s'oblidi el que altres ens han llegat", explica Remei Picart presienta d'Òmnium Cultural del Baix Montseny.

Al cementiri s'ha aixecat un monolit amb la inscripció: Als defensors de la Terra: Pere Tayeda, Joan Planes, Julià Vilardell, Miquel Riera de Ciuret. La Costa del Montseny 1714 x 2014.