El ple de Sant Celoni a favor de la mobilització de Somescola contra la "Llei Wert"

Per unanimitat els grups municipal han aprovat una moció presentada pel grup municipal de CiU

Redacció
11 de juny del 2014
Ple a l'Ajuntament de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

El ple de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aprovat per unanimitat de tots els grups amb representació municipal (PSC, CiU, CUP i ICV) rebutjar l'aplicació de la LOMCE i donar suport a la continuïtat del model lingüístic i curricular de l'escola catalana que defensa tota la comunitat educativa. També es dóna suport a Somescola en la mobilització festiva i reivindicativa que tindrà lloc el dissabte14 de juny de 2014 a Barcelona en defensa de l'escola catalana i el dret a decidir el propi model educatiu.

La moció presentada pel grup municipal de CiU diu, entre  altres punts, que la LOMCE entra en conflicte amb la Llei d'educació de Catalunya (LEC), aprovada per una àmplia majoria en el Parlament de Catalunya. Aquesta llei envaeix les competències educatives que corresponen a la Generalitat, es basa en una concepció centralista, uniformista i autoritària de l'Estat i no resol els problemes que avui té l'educació.

En aquest sentit, Somescola, plataforma que aglutina la major part de les entitats vinculades a l'àmbit educatiu del país, ha treballat i treballa intensament per defensar el model d'escola catalana i l'aplicació de la metodologia d'immersió quan la situació ho aconselli. Per això, denuncia que ara que la situació a les escoles està arribant al límit. L'assetjament continuat a la comunitat educativa a la qual estan sotmeses per les contínues sentències dels diferents tribunals creen una situació de conflicte que dificulta notablement la seva activitat docent.

L'acord s'ha difós a tota la comunitat educativa del municipi i també s'ha incorporat un banner de Som Escola  al web municipal donant suport a la campanya en defensa del model educatiu.

Arxivat a