Al Baix Montseny s'apleguen alguns centenars de concentrats per la República Catalana

Hi ha hagut concentracions a pràcticament tots els municpis del Baix Montseny

Redacció
02 de juny del 2014
Concentració a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Alguns centenars de persones s'han concentrat arreu del Baix Montseny reclamant la República Catalana, arran de l'abdicació del rei Joan Carles I aquest matí. Ha estat una manifestació pacífica davant els ajuntaments amb un missatge clar "Els catalans no tenim rei! Per una República Catalana", com el que deia la pancarta de la CUP, tot i que també hi havia representants polítics d'altres partits. A la capital del Baix Montseny s'han aplegat més de 130 persones.

A Arbúcies al voltant d'unes 110 persones s'han manifestat amb una pancarta, portada per infants, sota el lema "Ara més que mai República Catalana". Un dels membres d’Arbúcies per la Independència, Jordi Pujadas, va ser l’encarregat de llegir un manifest en el que s’assenyalava la “greu crisi, arreu del l’Estat espanyol del sistema implantat per la transició postfranquista que encarna Juan Carlos I”. I en el que també es va posar en evidència “l’encert i el no retorn” dels catalans en el camí escollit: la construcció de la República Catalana Independent a través de la celebració de la consulta el proper 9 de novembre.

També hi ha hagut concentracions a Santa Maria de Palautordera s'han concentrat prop de 80 persones a la plaça de la Vila on s'ha llegit un manifest i una pancarta molt similar al lema de Sant Celoni. A Hostalric amb una quarentena de persones i a Vallgorguina amb 6 persones. Una vintena de persones es van concentrar davant l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera sota el lema "A Sant Esteve NO tenim rei! Per la República Catalana, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó!

També hi ha hagut concentracions a molts altres municipis del Baix Montseny, dels quals hores d'ara desconeixem quina ha estat l'assistència de persones concentrades a favor de la república Catalana.

Concentració a Arbúcies Foto: Fina Colomer

Concentració a Santa Maria de Palautordera Foto: Ramon Arabia

Concentració a Hostalric Foto: Sergi Regàs

Concentració a Sant Esteve de Palautordera. Foto: Arran