El Baix Montseny participa en l'exposició virtual sobre la Mancomunitat

Està organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

per Redacció, 2 de juny de 2014 a les 12:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els camins inclosos en el Pla General de la província de Barcelona no necessiten la declaració d'utilitat pública, 1914. Campins. Foto: Arxiu municipal

L’Arxiu Municipal de la majoria de municipis del Baix Montseny de la banda del vallès Oriental participen en l’exposició virtual L’Obra de la Mancomunitat de Catalunya als municipis que està organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. L’exposició mostra 107 documents que provenen de 28 arxius municipals que formen part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals, entre els quals hi ha inclosos documents que provenen del fons municipal dels ajuntaments baixmontsenmyencs.


La mostra s'estructura amb una presentació de l'Oficina de Patrimoni Cultural i una contextualització històrica del tema per part de l’especialista Jordi Casassas Ymbert. També hi ha una galeria d’imatges dels documents identificats en quinze àmbits d’actuació i un mapa de localització. Els documents seleccionats fan referència a diversos àmbits d’actuació de la Mancomunitat que són: Agricultura, Aigua, Beneficència i Sanitat, Carreteres i Camins, Cultura, Enllumenat, Ensenyament, Ferrocarrils, Formació, Gas, Hisenda, Obres particulars, Política social, Presidència i Telèfons.

Amb una clara voluntat de divulgació, es pretén apropar el contingut del patrimoni documental local a la societat, en aquest cas concret amb documents provinents dels arxius municipals de poblacions menors de 10.000 habitants que són gestionats pels arxivers itinerants del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. 

Podeu veure l’exposició clicant aquí.

Autorització per creuar amb una línia d'enllumenat elèctric per la carretera i per tallar les branques d'un arbre, 1916. Llinars del Vallès. Foto: Arxiu municipal

 

Participació