L'Ajuntament de Palau adequarà l'Envelat a la normativa

Es tracta de la primera fase de les obres i es previst començar-les el mes de juny

Redacció
28 de maig del 2014
L'espai multifuncional l'Envelat de Santa maria de Palautordera. Foto: Joan Borràs

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera portarà a terme aquest estiu obres d’adequació a la normativa a “L’Envelat”, la sala multifuncional que ha donat un nou ús a l’antic pavelló esportiu de la població, ara substituït pel nou pavelló esportiu  “Josep Llavina”. Les obres que ara es realitzaran corresponen a una primera fase, que contempla finalitats com l'adequació de l'aforament, augmentar l’aïllament acústic de l’immoble, l'enfosquiment total de la sala i el tractament lumínic marcant un nivell de sostre i dotar la sala de seguretat en cas d’incendi, facilitant-ne l’evacuació.

Per tal d’aconseguir aquestes fites es procedirà al canvi de la coberta existent, de plaques ondulades de fibrociment i de PVC, al cegament de les finestres, a la col·locació d’una nova coberta a base de xapa metàl·lica i aïllament tèrmic i acústic, amb exutoris (sortides de fums en cas d’incendi), al pintat de parets i sostre de negre, a la col·locació d’un nou sistema d’il·luminació a base de lluminàries que podran assolir diferents nivells de percepció de sostre, a la col·locació d’una nova porta d’accés a la sala i sis portes de sortida (total 7 portes de 2,40 m d’amplada) d’emergència, a nivell de planta baixa i de sortida directa al carrer, a la condemna d’ús públic de la planta altell, i a la construcció d’uns nous banys a la planta baixa, adaptats a la normativa vigent.

Al marge de l’obra, les cadires, fins ara de PVC, seran substituïdes per unes noves cadires d’alumini, per tal de rebaixar la càrrega de foc en cas d’incendi. La seguretat, en cas d’incendi, es basarà en la ràpida evacuació de la sala per les sis portes d’emergència amb sortida directa i a nivell, als carrers Consolat del Mar i Doctor Robert, i en la minimització de la càrrega de foc, així com la millora de les instal·lacions en general i especialment la de detecció d’incendis. Les obres està previst iniciar-les a primers de juny de 2014, amb una finalització estimada al proper mes de setembre de 2014.