Un alumne de l'IES Montsoriu d'Arbúcies guanya l'Ecopropostes

Andreu Aymerich, de 2n de batxillerat, ha fet un treball sobre la possible reintroducció de la polla d'aigua a la Riera d'Arbúcies

Redacció
27 de maig del 2014
Actualitzat el 26 de març del 2016 a les 0:50h
Andreu Aymerich guanyador d'Ecopropostes

Andreu Aymerich, estudiant de l'IES Montsoriu d'Arbúcies, ha estat el guanyador de l'Ecopropostes de la categoria de batxillerat pel seu estudi de les condicions ambientals de la riera d'Arbúcies per la reintroducció de la polla d'aigua, desapareguda a finals del segle passat per la sobreexplotació cinegètica. En el treball fa una anàlisi de les condicions actuals per tal de veure les possibilitats de reintroducció. En les conclusions del treball Aymerich explica que hi tenen possibilitats de tornar-hi a viure a la riera d'Arbúcies, sempre i quan la quantitat d'exemplars sigui limitat ja que hi ha una menor densitat d'aliments.

En la categoria de batxillerat altres dos alumnes del Baix Montseny;  Joan Oliveras, pel seu estudi sobre "La fauna en els diversos biomes del Montseny",  i Estel Clopés pel treball sobre "El llop, el millor amic de l’home", tot dos alumnes de l’institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric han rebut un accèsit.

Ecopropostes també premia estudiants d'ESO. El treball “Ecohouse”, de Judit Masats, de Malgrat de Mar, s’ha emportat el primer premi. Els accèsits  han estat pels treballs “Estudi sobre els productes de denominació d’Origen Protegida i sobre els cultius d’horta tradicionals a la Conca de la Tordera” d’ Arnau Marès i Pau Trascastro, i “Canvi climàtic a Malgrat de Mar” d’Andrea Alén.

El premi és impulsat per Ràdio Marina des de fa dinou anys amb la finalitat de fer créixer el respecte i el coneixement del medi ambient pròxim. El jurat està format des de la primera edició per Martí Boada, Francesc Mauri i Joan Pedrola.

Arxivat a