Alumnes de l'escola Soler de Vilardell de Sant Celoni creen una empresa

Forma part del projecte Cultura Emprenedora promogut per la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Ajuntament

Redacció
26 de maig del 2014
Alumnes Soler de Vilardell a Punt 7 Ràdio Foto: Aj de Sant Celoni

Els alumnes de 5è d'Educació Primària de l'escola Soler de Vilardell  han participat durant aquest curs en un projecte d'innnovació pedagògica: Cultura emprenedora a l’escola promogut per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament. Els alumnes han creat una empresa (una cooperativa anomenada SVGM (Soler, Vilardell, Gladis i Montse que són els noms de les tutores), n’han treballat la constitució, l’estudi de mercat, l'elecció del producte, la imatge corporativa, la producció... i el 28 de maig, muntaran una paradeta al mercat setmanal a la plaça de la vila per vendre els productes escollits: arracades, anells, punts de llibres i llibretes. Per portar-lo a terme, cada alumne-soci ha fet una aportació de 5 euros i l’escola els va aportar 45 euros per poder-se desplaçar fins a Barcelona per demanar un préstec a la banca ètica Cop57. Els beneficis els destinaran a retornar el préstec de 150 euros i a projectes socials.

Aquest projecte proporciona a l'alumnat  un aprenentatge transversal que reforça l'adquisició de les competències bàsiques del currículum: esperit emprenedor, treball coopertiu, presa de decisions, habilitats comunicatives i superació. Precisament els alumnes encarregats del departament de publicitat de la Cooperativa van visitar els estudis de Punt 7 Ràdio per explicar la seva experiència. Aquesta entrevista s’emetrà aquest divendres, 23 de maig a les 21.30h (aprox). Posteriorment es podrà descarregar del web www.santceloni.cat/radioalacarta .

La posada en funcionament del projecte Cultura emprenedora va ser aprovada pel plenari del Consell Escolar Municipal el 4 de juliol de 2013. Amb la voluntat d’implantar aquest treball a totes les escoles de Sant Celoni, es va decidir començar aquest curs a l’escola Soler de Vilardell ja que aquest centre és pioner en la metodologia de treball de l’aprenentatge cooperatiu, molt lligat al projecte.
 
Arxivat a