Festival Internacional de Pallasses al Circ Cric de Sant Esteve de Palautordera

Pepa Plana i Tortell Poltrona impulsen novament una idea que ja van posar en pràctica l'any 2001 i que es va estroncar el 2009

Jordi Purtí
23 de maig del 2014
Pepa Plana Foto: Jordi Solé

Des d'avui i fins diumenge les carpes del Circ Cric de Sant Esteve de Palautordera, al bell mig del Montseny, acollirà un Festival de Pallasses, Fòrum de la Comicitat! que impulsen Circ Cric i Almazen amb el suport de Pepa Plana i Tortell Poltreona. L'objectiu és fer-se ressò de les inquietuds de les pallasses i recuperar un punt de trobada, intercanvi, debat i reflexió sobre la comicitat femenina. També pretén donar visibilitat al treball de dones pallasses a través d'espectacles, combinats, fires i open-stage i alhora oferir informació i facilitat l'accés a l'art dels pallass@s.

El Festival de Pallasses, emmarcat dintre de la programació del Festival del Circ Cric , vol recuperar una idea que els seus impulsors ja van tenir l'any 2001 i que va fer possible el I Festival  Internacional de Pallasses d'Andorra i que se'n van fer tres edicions més, però que l'any 2009 es va estroncar.

A partir d’aquell festival n’han sorgit d’altres que actualment segueixen la iniciativa: Clownin Festival de Viena a Aùstria, Red Pearl Women Clown Festival d’Hèlsinki, el Festival Esse Monte de Mulher Palhaça de Rio de Janeiro a Brasil, l’Encontro Internacional de Palhaças de Brasília a Brasil i el Festival Internacional de Palhaças de Recife, també a Brasil. I a Barcelona, Almazen, amb el seu cicle Very Important Women, ha mantingut viu l’esperit del festival, convertint-se en lloc de trobada i viver internacional de pallasses.
 
Tota la informació del Festival de Pallasses