ERC-Breda presenta una moció per implantar la fibra òptica

La moció demana encarregar un estudi a Guifi.net, una entitat sense ànim de lucre

Redacció
15 de maig del 2014
ERC vol la fibra òptica a Breda. Foto: ERC-Breda

El grup municipal d’ERC-Breda ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament per debatre la implantació de la fibra òptica al municipi. El text defensa algunes de les avantatges d’aquest sistema, que permet unes connexions a Internet a una velocitat molt més alta. Aquest fet serviria per potenciar tant les empreses bredenques com noves companyies que basin el seu valor afegit en l’ús de la tecnologia, asseguren els republicans.
 
En la moció recorden que de fet, un dels ramals de la instal·lació de fibra òptica de la Xarxa Oberta de Catalunya passa en paral·lel a la carretera C-35, molt proper al nucli de Breda. "Això facilitaria molt la seva implantació al poble, atès que la infraestructura principal està situada prop de Breda", recalca la proposta.
 
Per aquests motius, la moció demana a l’Ajuntament encarregar un estudi a la Fundació Guifi.net , una entitat sense ànim de lucre que promou “el desenvolupament de xarxes i infraestructures obertes d’informació i comunicació”. L’estudi seria un primer pas, i serviria per avaluar els costos de portar la fibra òptica a Breda, així com els avantatges i desavantatges que tindria.