El celoní Jaume Tardy farà d'observador a les eleccions d'Ucraïna

El regidor socialista és una de les quinze persones de l'Estat seleccionades pel ministeri d'Afers Exteriors per formar part de la delegació de l'OSCE

Redacció
08 de maig del 2014
Actualitzat el 06 d'octubre del 2016 a les 18:22h
Jaume Tardy. Foto: Jordi Purtí 

El Ministeri d’Afers Exteriors ha seleccionat el regidor del PSC de Sant Celoni, Jaume Tardy, per formar part de la delegació de l’ Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) que porta a terme la Missió d’Observació Electoral per a les eleccions presidencials d’Ucraïna, que tindran lloc el proper 25 de maig (el mateix dia que les eleccions al Parlament Europeu).
 
En total seran un grup de quinze persones de l'Estat espanyol, del total de nou-centes dels 57 estats d'Europa, Amèrica del Nord i Àsia Central que formen l'OSCE, i la missió serà fer un desplegament de curta durada entre els dies 20 i 29 de maig. El dia després de les eleccions, la missió d'observació electoral emetrà una declaració de resultats i conclusions preliminars. Aproximadament vuit setmanes després del final del procés electoral, s'emetrà un informe final sobre l'observació de tot el procés. L'alta comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillay, va assegurar fa uns dies que la celebració d'eleccions serà difícil si es mantenen a l'Est del país els nivells de violència que s'han aconseguit en les últims dies.

La missió de l'OSCE a Ucraïna
La missió de treballarà a través de grups de dues persones, de diverses nacionalitats, desplegades a tot el país. La missió de l’OSCE en què s’emmarca l’enviament d’observadors de curta durada avaluarà el procés electoral en termes del seu compliment amb els compromisos de l'OSCE, i altres normes internacionals per a unes eleccions democràtiques, així com la legislació nacional. A més, seguiran les activitats de campanya, el treball de l'administració electoral i els òrgans pertinents de l'Estat, l'aplicació del marc legislatiu i la resolució de disputes electorals . Com a part de l'observació, també duran a terme un seguiment exhaustiu dels mitjans de comunicació.
 
L'OSCE és el major organisme de seguretat regional, creat amb l'objectiu de prevenir conflictes a Europa i el seu entorn. L'organisme té el seu origen en la Conferència sobre la Seguretat i la Cooperació a Europa ( CSCE ), celebrada a Hèlsinki el 1975 . Actualment, l'organització agrupa 57 Estats d'Europa, Amèrica del Nord i Àsia Central.
 
Jaume Tardy prèviament ja ha format part d’una altra missió de l’OSCE, en aquest cas a Armènia (Caucas), i amb l’Organització d’Estats Americans (OEA), per les eleccions de Panamà (Amèrica Central) i a Haití (Carib).
 
 

 


 

 
Arxivat a