Arrenca el III Festival de Poesia de Sant Celoni

Coordinat per Pau Gener, aquest cap de setmana vuit veus acreditades i significatives recitaran a Can Ramis

Redacció
06 de maig del 2014
Enric Casasses ja va participar a la primera edició del Festival de Poesia. Foto: Jordi Purtí

Aquest dimecres 7 de maig comença a Sant Celoni el III Festival de Poesia organitzat per l'Ajuntament de Sant Celoni amb la coordinació addicional del poeta celoní, Pau Gener Galin. El festival tindrà continuïtat els dies 9 i 10 de maig i reunirà algunes de les veus poètiques més remarcables de la llengua catalana. Una de les grans novetats d'enguany és que també es vol apropar la poesia al públic infantil i, per aquest motiu s'ha programat "Jugant amb Pissiganya", un recital de poesia amb Andreu Galan i Martina Escoda a la Biblioteca de l'Escorxador i que servirà per encetar aquesta tercera edició.

Com ja es va fer en l'edició de l'any passat, un dels dies del festival està dedicat a poetes locals. En aquesta ocasió Antoni Bueno i David Jiménez Cot que recitaran a La Clau,  divendres. Entre els poetes convidats enguany n'hi haurà de diferents procedències i edats com és el cas d'Enric Casasses i Núria Martínez Vernís que dissabte faran de rapsodes de Jaume Sisterna -un personatge bastant clau de l'Ateneu Barcelonès, molt respectat tot i tenir poca obra publicada-, Jesús Lizano i Àngel Carmona. Altres poetes que visitaran aquest cap de setmana Sant Celoni són Carles Hac Mor, Noel Tatú, Maria Cabrera, Pau Vadell, Estel Solé i Míriam Cano.

Pau Gener explica que portar a terme el Festival de Poesia de Sant Celoni amb poetes i poetesses que són veus acreditades i significatives és d'una gran complexitat però la voluntat "és que quedi la marca i que Sant Celoni exerceixi de capital cultural del Baix Montseny".  El  III Festival de Poesia de Sant Celoni, que en aquesta ocasió el dissabte s'ha concentrat tot a Can Ramis, compta amb la col·laboració de La Clau, Llibreria Els 4 Gats, Cia La Tête, la Biblioteca l’Escorxador i Punt 7 Ràdio.

Com ja és habitual, hi haurà una ronda ràpida i final amb tots els poetes participants per cloure el festival.

Arxivat a