Felip Puig anima els empresaris del Baix Montseny a adaptar-se als temps actuals

La innovació, formació i renovació tecnològica són tres aspectes que ha destacat el conseller d'Empresa i Ocupació aquest matí a Sant Celoni

Redacció
05 de maig del 2014
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig amb Francesc Deulofeu (Dreta) i Raül Garcia (esquerra). Foto: Jordi Purtí

Innovació, formació i renovació tecnològica són tres dels aspectes que més ha recalcat aquest matí el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, a Sant Celoni en el decurs d'un acte organitzat per CiU d'aquest municipi amb empresaris del sector del comerç i la indústria del Baix Montseny. Per Puig es tracta d'un repte que tothom ha d'interioritzar perquè tirar endavant el nou país que volem construir "hem de canviar els plantejaments i reforçar les nostres fortaleses per deixar de ser una economia subsidiària".

El conseller d'empresa i ocupació no dubte que la perspectiva de l'economia a curt i mitjà terminis és d'una tímida i modesta recuperació ja que hi ha indicadors que podrien assenyalar que s'ha tocat fons, tot i que el futur i el present continuarà sent molt dur. Felip Puig, en qualsevol cas,  recalca que no es tronarà a situacions laborals de deu anys enrere i si es vol competir "els empresaris catalans hauran d'adaptar-se al moment actual perquè les noves tecnologies i els nous models econòmics han vingut per quedar-se".

Els comerciants de Sant Celoni, per la seva banda, han fet una defensa del comerç tradicional ja que en general consideren que constreuir un nou país no ha de voler dir "perdre la gràcia del comerç identitari de cada poble". L'atur, la Roca Village, el comerç electrònic i el poc finançament que reben dels bancs són alguns dels problemes que han assenyalat com a més preocupants per poder mantenir els seus negocis.

Museu del Bosc
Francesc Deulofeu, cap de llista de CiU a l'Ajuntament de Sant celoni, ha reclamat suport al projecte del Museu del Bosc que "vàrem endegar l'anterior legislatura quan érem al govern municipal i que ara es troba en un punt mort". Deulofeu ha insistit en el que pot suposar de revulsiu econòmic per al municipi tirar endavant aquest projecte.

Un moment de la reunió de Felip Puig amb empresaris del Baix Montseny. Foto: DBM
Arxivat a