Xoriçada final al Baix Montseny en la marxa pels drets socials i laborals

Unes 150 persones de l'Assemblea Drets Socials (ADS) s'han manifestat de Sant Esteve de Palautordera a Sant Celoni en motiu del 1r de maig

Redacció
01 de maig del 2014
Un moment de la manifestació passant pel terme municipal de Santa Maria de Palautordera. Foto: Jordi Purtí  

Unes 150 persones del Baix Montseny s'han manifestat aquest matí del 1r de maig fent una marxa que ha començat a Sant esteve de Palautordera i ha acabat a la plaça de la Vila de Sant Celoni, passant per Santa Maria de Palautordera. La convocatòria feta per l'Assemblea Drets Socials Baix Montseny (ADS) sota el lema "Per dignitat: lluitem pels drets socials i laborals", tenia com a finalitat reivindicar els drets socials i laborals de tots els treballadors.

En el manifest llegit a la plaça dfe la Vila de Sant Celoni, entre d'altres coses han reclamat l'homologació de la llei laboral, aturar la reforma de les pensions i crear models econòmics cooperatius i repartiment del treball. També lluiten contra els desnonaments i exigeixen polítiques de lloguer i una sanitat pública de qualitat.

Des de l'ADS es demana que al Baix Montseny es municipalitzin els serveis bàsics com l'aigua i la recollida d'escombraries, rebuig als beneficis fiscals a les grans fortunes i establir una economia reespectuosa amb el medi, així com un transport públic adaptat. Culturalment es vol un model a l'abast de tothom i es defensa l'escola pública, universal, inclusiva i en català.

També s'exigeix el dret a les dones a decidir sobre el seu propi cos i es demana un allei que permeti l'avortament lliure i gratuït. Finalment, es demana uns ingressos mínims que permetin viure amb dignitat i el dret dels catalans a decidir el seu futur.

La novetat de la marxa d'aquest any és que, al final, s'ha fet una xoriçada popular. L'Assemblea pels Drets Socials i Laborals del Baix Montseny aglutina diferents lluites socials del Baix Montseny: PAH Baix Montseny, Casal Quico Sabaté, Grup de Dones de Palau, Procés Constituent, La Fetillera, La Cortera, AMPA El Blauet, Arran Baix Montseny, La Clau que obre tots els panys, CUP Palau, Sant Esteve i Sant Celoni, CUPA Arbúcies, Ateneu L'Arboç i Mall de Llinars.

Xoriçada al final de la Marxa per la dignitat dels drets socials i laborals al Baix Montseny. Foto: Jordi Purtí