Endesa renova tecnològicament 43 centres de la comarca

S’han substituït les bateries dels interruptors telecomandats que garanteixen la continuïtat del subministrament elèctric.

Redacció
30 d'abril del 2014
Un dels control remots Foto: Endesa

Endesa ha acabat recentment els treballs de renovació tecnològica i manteniment preventiu a 43 centres de transformació, gairebé un 23% del total d’aquestes instal·lacions en el territori. L’objectiu és garantir l’òptim funcionament d’uns elements imprescindibles per a assegurar la continuïtat del subministrament elèctric a 66.113 clients. L’operació ha consistit a canviar les bateries dels interruptors que permeten, en cas de necessitat, actuar sobre la instal·lació de manera remota. Així mateix, s’ha verificat el correcte funcionament de tots els dispositius de telecontrol.
 
Aquests elements permeten accionar a distància, des del Centre de Control que la companyia té a la seu de Barcelona, els dispositius de maniobra i eviten la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. S’instal·len en punts elèctricament estratègics on convergeixen diferents xarxes, donant la possibilitat de restablir el subministrament per línies diferents a l’habitual de manera gairebé immediata.
 
Aquesta mesura permet actuar amb més celeritat i garantir així la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric tant al Baix Montseny com al Vallès Oriental. Es tracta d’una actuació periòdica programada dins del pla anual amb el qual Endesa garanteix el funcionament òptim de les seves instal·lacions per assegurar la qualitat del servei al territori.