Processons de Setmana Santa a Palautordera i Sant Celoni

A Gualba es farà per primera vegada el ball del Vetlatori. També hi haurà Via Cruci a Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor.

Redacció
18 d'abril del 2014
Processó del Silenci a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Un any més hi ha hagut una multitudinària Processó del Silenci a Sant Celoni, recordant els misteris de la Passió i Mort del Senyor. El Divendres Sant al vespre van sortir els misteris del Sant Crist, l'Hort Getsemaní, la Flagelació, la Verònica, el Cirineu, i el Sant Sepulcre. Cada misteri ha comptat amb el seu «cos de portants», amb les seves respectives túniques (“vestes”). La Processó ha transitat pels carrers Major; Plaça de la Creu; Carretera Vella; Sant Joan; Major i Plaça de l’Església. La gent ha acompanyat la processó a banda i banda del carrer amb torxes enceses mantenint el clima de respecte i silenci.

La Setmana Santa també s'ha celebrat a Santa Maria de Palautordera, amb el popular Via Cruci. La processó ha sortit de l'església Parroquial, a les 9 del vespre, seguint pel carrer Major, passeig del Remei fins entrar a Sant Esteve de Palautordera. El Via Cruci l'han format les imatges del Sant Crist (portat per persones de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera), la Dolorosa (portat per dones) i Sant Joan (portat per joves); un total d'uns 150 participants i portants. El punt de sordida va ser l'Església Parroquial de Santa Maria, que aquesta setmana ha estat protagonista informativa per la identificació de dos vitralls barrocs.

La Dolorosa a Santa Maria de Palautordera. Foto: Aj. Santa Maria de Palautordera   

La Setmana Santa religiosa també ha tingut protagonisme a Gualba ja que per primera vegada l'Esbart Jove de Gualba i la parròquia d'aquest municipi del Baix Montseny col·laboren plegats en l'organització del Via Cruci amb la interpretació del Ball del Vetlatori, a les 7 de la tarda. Un cop acabat  entraran a l'església per fer l'última estació i Adoració a la Creu.

Els actes de Setmana Santa tanmateix seran presents a Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor amb un Via Cruci.