Hostalric reviu la seva història a l'edat mitjana

Els dies 18, 19 i 20 d'abril tindrà lloc la 18a Fira Medieval

Redacció
15 d'abril del 2014
Fira Medieval d'Hostalric. Foto: Jordi Purtí

Torna la Fira Medieval a Hostalric i el castell, els dies 18, 19 i 20 d'abril tindrà un especial protagonisme. Les activitats es concentren en els nombrosos escenaris històrics que conserva la vila i que són la principal riquesa del patrimoni de la vila. El castell, el cos de guàrdia, el fossat, la fortalesa, la cova de Relliguer, el portal de Barcelona, la via Romana, la torre del Convent, la torre dels Frares, la torre d’Ararà, el claustre de l’Ajuntament o la plaça dels Bous seran els escenaris de les activitats i de les visites turístiques.

Entre les activitats que s’hi trobaran hi ha les lluites de cavallers, els tornejos de cavalls, els arquers, els trobadors, la gastronòmica medieval, parades de productes medievals, jocs i tallers infantils o cercaviles. Els carrers del nucli històric estaran engalanats per a l’ocasió. Tot el que es podrà veure aquests dies a la vila d’Hostalric recrearà la vida medieval.

L’acte de cloenda serà el sopar medieval que es farà diumenge al vespre, al pavelló esportiu, que comptarà amb la participació de més de 800 comensals. El plat principal del sopar serà la vedella de les terres de Girona i el porc d’Hostalric. Es couen 5 porcs i una vedella i mitja i es fan 500 litres de sopa de pastor. Els preparatius comencen a les 5 del matí, quan es prepara el foc. Dues hores després es posa la carn a les graelles on anirà fent-se estàticament, fins a les 4 de la tarda, moment en què  comença el procés de tallar la carn per servir-la al sopar.

Per segon any consecutiu, es farà l’Instagram Your City, que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu. Aquesta trobada d’Igers tindrà lloc el diumenge 20 d’abril.
La Fira Medieval d’Hostalric s’ha convertit en l’aparador perfecte de promoció de la vila, una promoció que va des de les possibilitats turístiques i gastronòmiques que ofereix fins a la riquesa històrica i arquitectònica que hi ha i que converteix a Hostalric en un punt d’interès molt singular.