Jordi Solé: "Independitzar-se d'Espanya no serà fàcil"

El dirigent d'ERC avisa que hi haurà un setembre calent i que arribarà el moment de sacrificar alguna cosa més, amb contundència, però a la catalana.

Redacció
12 d'abril del 2014
Enric Ramil, president d'ERC Palau; Jordii Filbà, portaveu JERC Vallès Oriental; Jordi Solé, dirigent d'ERC, i Ramon Arabia, regidor a l'Ajuntament de Palau. Foto: Jordi Purtí

"Aconseguir que els indecisos votin sí i sí, perquè ells són els decantaran el resultat de la consulta del 9N és un dels objectius primordials que ens hem fixat a Esquerra Republicana de Catalunya", aquesta ha estat una de les idees principals que ha explicat Jordi Solé, Vice-Secretari General de relacions institucionals i política internacional d'ERC, diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de Caldes de Montbui, en un acte emmarcat dintre de la campanya Votar és democràcia, que ha tingut lloc a Santa Maria de Palautordera en el qual hi han assistit una cinquantena de persones.

Solé també ha insistit en la importància que tenen les eleccions europees del pròxim 25 de maig "arriben en unes circumstàncies que no són normals. Ens cal una alta participació i un resultat que ha de demostrar clarament quina és la voluntat de Catalunya". Considera que són uns comicis per demostrar credibilitat i també perquè les llistes sobiranistes surtin reforçades", recalca el número tres de la candidatura republicana al Parlament Europeu.

Setembre calent

El dirigent d'ERC ha vaticinat un mes de setembre calent. D'entrada ha animat als assistents a l'acte a participar una vegada més de la manifestació de l'11 de Setembre que enguany, com és sabut, es tracta d'omplir la Diagonal i la Gran Via formant la V. Aquest fet tindrà lloc pocs dies abans que el president de la Generalitat de Catalunya signi el Decret de la Consulta i, per això, Jordi Solé està convençut que "més que mai el món ens està mirant", per acabar de reblar que els catalans hem de fer algun pas més endavant i cap enrere "els últims dos anys hem fet moltes coses i hi ha hagut un bon enteniment entre la societat civil i la política però encara no hem fet res, continuem sent una Comunitat Autònoma".

En aquest sentit fa un avís i diu que "potser arribarà el dia que no n'hi haurà prou amb això. Amb l'Estat espanyol en contra hem d'estar disposats a sacrificar alguna cosa més, amb més contundència, això sí amb el nostre estil, a la catalana, però no hem de fer ni un pas enrere perquè independitzar-se d'Espanya no serà fàcil". Solé també recorda que ho hem de fer pels que ja no hi són i hi voldrien ser i pels que vénen "hem de ser ambiciosos i ara és una oportunitat immillorable que tenim per fer un nou país".

Jordi Solé, a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí 

El vice-secretari general de relacions Institucionals i política internacional d'ERC conclou que la futura República Catalana naixerà de la democràcia i segur que es convertirà en un dels millors països d'Europa i, sens dubte en el millor país del Sud d'Europa. "Si deixem passar aquesta oportunitat estarem pitjor del que estem ara", conclou Jordi Solé.

En l'acte d'ahir també hi van participar el regidor de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Ramon Arabia, que va destacar tota la feina que s'està fent en aquesta legislatura i bàsicament l'esforç en matèria de plans d'ocupació i benestar social "perquè el nostre tarannà és estar al costat de les persones i, les que ho passen malament encara més" i Jordi Filbà, portaveu de les JERC del Vallès Oriental.