Shomous compra British Roberston i Vircop de la fallida Coperfil

El grup saudita s'ha compromès davant el jutge de mantenir els llocs de treball i invertir 33 milions d'euros fins al 2015 a les dues empreses de Vallgorguina | Podria ampliar la plantilla fins a 60 persones si factura 10 milions d'euros anuals i la podria doblar si supera aquesta xifra

Redacció
10 d'abril del 2014
British Roberton passa a mans saudites. Foto: Jordi Purtí

El grup saudita Shomous International Company s'ha quedat les unitats productives de les empreses British Robertson i Vircoop Steel Components, de la immobiliària de Vallgorguina Coperfil, després de presentar la millor oferta al jutjat múmero sis de Barcelona on es tramita el concurs de creditors de les dues companyies, segons que ha informat el diari La Vanguardia . D'acord amb aquesta informació, Tant British Roberton, amb una quinzena de treballadors en nómina, com Vircop, sense empleats,  estaven pràcticament sense activitat des de feia un any.

El rotatiu barceloní explica que Javier Fernández Álvarez, titular del jutjat mercantil número 6 de Barcelona, ha donat llum verda a l'operació perquè després de valorar les ofertes presentades per l'economista José María Tejedor, era la més interessant ja que es compromet a mantenir els llocs de treball i també s'ha ofertat un bon preu.

Entre les condicions plantejades hi ha l'increment de la plantilla en 60 llocs de treball si es facturen un mínim de 10 milions d'euros anuals en les dues fàbriques situades al polígon industrial El Molinot i, fins i tot, aquesta xifra de llocs de treball podria doblar-se en el futur si es supera aquesta xifra. De fet, una part d'aquesta condició es considera assegurada ja que Shomous s'ha compromés davant el jutge de fer comandes a British Roberston i Vircop per 33,2 milions d'euros fins l'any 2015.

Una vegada adjudicades les naus ara s'han de resoldre alguns serrells, entre els quals hi ha la subrogació dels contractes de lloguer de les dues naus, cosa que s'espera poder resoldre en pocs dies i, paral·lelament es continuarà el procés de la liquidació de les dues empreses al jutjat.