La Fundació Acció Baix Montseny se'n va al mercat

Aquesta setmana ha presentat una nova línia de treball de venda d'andròmines i roba de segona mà, amb l’objectiu d’oferir nous llocs de treball a persones amb discapacitat

Redacció
03 d'abril del 2014
Presentació de la nova línia de productes de lla Fundació Acció Baix Montseny Foto: Jordi Purtí 

Dimarts d'aquesta setmana va tenir lloc l’acte de presentació de la nova línia de treball encetada per la Fundació Acció Baix Montseny de venda d’andròmines i roba de segona mà, amb l’objectiu d’oferir nous llocs de treball a persones amb discapacitat. Per poder-ho portar a terme ha estrenat parada a diferents mercats ambulants: els dimecres a Sant Celoni, els divendres al costat del mercat de Llinars del Vallès, els dissabtes a Santa Maria de Palautordera i els diumenges a Sant Antoni de Vilamajor. A més, a la seu de la Fundació, al carrer Pla i Daniel, 1 de Sant Celoni (barri Les Borrelles) hi té una exposició dels materials per vendre.

Durant la presentació, el gerent de la Fundació, Xavier Jané va remarcar que  "no som una empresa de jardineria, de neteja o de missatgeria... el nostre objectiu és, per sobre de tot, la integració sociolaboral de persones amb especials dificultats. Som una empresa sense afany de lucre, el benefici sempre va per les persones".  Jané es va referir al mal moment que s’ha viscut els darrers anys que ha obligat a fer reestructuracions. Actualment la Fundació té 45 persones en plantilla, 35 de les quals són persones amb discapacitat.

La Fundació Acció Baix Montseny disposa des de l’any 2.000 d’un Centre Especial de Treball que ofereix serveis de jardineria, treball forestal, neteja, distribució i missatgeria, pintura i senyalització viària. A més, gestiona un habitatge tutelat emmarcat dins el projecte "Viure i conviure" i ofereix servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar a persones amb discapacitat perquè puguin gaudir d’una vida més independent.
 
L’acte d’inauguració, davant el local de la Fundació, va comptar amb la presència de diferents alcaldes del Baix Montseny, de l’entitat financera Bankia que els ha donat 10 mil euros per aquest projecte (compra de la parada ambulant, adequació del local, vehicle per traslladar la mercaderia), representants del Consell Comarcal del Vallès Oriental, del Consorci de Residus, d’empreses i entitats del sector social de la comarca i un gran nombre d’amics i familiars dels treballadors de la Fundació.
 
Les persones que ho desitgin poden participar en aquest nou projecte social donant  roba o andròmines. Només cal que truquin al 630 87 57 52 i la Fundació ho recollirà o bé es pot portar directament a la seva seu.

La Fundació Acció Baix Montseny al mercat Foto: Jordi Purtí