L'Ajuntament de Sant Celoni confia en un psicòleg per redreçar la policia local

Albert Brunet pren possessió del càrrec de nou inspector

per Redacció, 3 d'abril de 2014 a les 17:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou inspector de policia de Sant Celoni, Albert Brunet, acompanyat de l'alcalde Joan Castaño i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote. Foto: Aj Sant Celoni

Aquesta setmana ha pres possessió del càrrec el nou inspector de la Policia Local de Sant Celoni, Albert Brunet que treballarà en comissió de serveis per un any, amb un segon any prorrogable. La prioritat del nou inspector en cap és la reestructuració del cos i sobretot la relació amb la ciutadania, amb l’aprofundiment de la Policia de proximitat que està funcionant des de fa uns mesos.

 
Brunet va prendre possessió del càrrec aquest dimarts davant la presència de tots els membres de l'Àrea de Seguretat Ciutadana i dimecres va tenir lloc la presentació a tots els membres del consistori. Per l’alcalde Joan Castaño, la incorporació del nou inspector "encaixa en la línia de treball encetada per aconseguir un nou model policial que pugui ser compartit per tots els grups municipals i que tingui com a eixos principals la prevenció, la participació, i l'apropament del servei públic."

 
Albert Brunet per la seva banda ha definit la Policia local com "un servei públic que, per sobre de tot, treballa pel respecte dels drets i llibertats de la ciutadania". En aquest sentit ha confirmat la seva voluntat "d’enfocar el servei cap a actituds preventives adoptant estratègies d’autèntica consulta a la ciutadania de cara a apropar-nos a la realitat social actual i a les demandes dels celonins i celonines."

 
Albert Brunet, de 50 anys d’edat, és llicenciat en Psicologia i màster en Estratègies de recursos humans i habilitats directives. És professor associat de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya des de fa 10 anys. Ha treballat a la Policia municipal de Girona, La Jonquera, Banyoles i des del 2005 fins ara a Sant Feliu de Guíxols, primer com a sotsinspector i des del 2006 com a inspector. 


Redreçar la imatge
La imatge pública de la policia local de Sant Celoni s'ha vist tocada per fets com la denúncia de dos agents del cos contra companys seus acusant-los de consumir pressumptament alcohol en hores de servei i que la instructora ja ha fet arribar les seves conclusions de la investigació que ha portat a terme els darrers mesos, segons que es va fer saber en el darrer ple però l'ajuntament, tot i que encara no n'ha informat res públicament, fins comunicar-ho abans als afectats. La policia també va veure malmesa la seva imatge per la  desaparició de la pròpia comissaria d'alguns grams de droga decomissada . Redreçar aquesta imatge també serà una de les tasques d'Albert Brunet, l'inspector de la policia local.

 

Participació