Comencen les representacions de la Passió de Llinars del Vallès

Dirigida per Reyes Barragán presenta la història des d'un punt de vista femení

per Jordi Purtí, Llinars del Vallès | 2 d'abril de 2014 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup d'artistes que representen Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès. Foto: Xavier Fernández

Aquest cap de setmana, dies 5 i 6 d'abril, es faran les dues primeres representacions de Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès , a càrrec del grup de teatre Till-Tal l i dirigida per Reyes Barragán. Les altres dues representacions tindran lloc el cap de setmana següent, els dies 12 i 13 d'abril, al cinema teatre del carrer Ravalet de Llinars del Vallès.


L'edició d'enguany, la dotzena (els anys 2007 i 2008 no es va representar), arriba després d'un any 2013 de celebració dels 25 anys de trajectòria del grup de teatre local Till-Tall. Es tracta d'una Passió diferent i especial amb un llenguatge fresc i actual que aconsegueix l’apropament entre el públic i els actors i ajuda a redescobrir el missatge original de Jesús. L’obra respon a un text original de la directora del muntatge, Reyes Barragán, que presenta la història des d’un punt de vista femení.

L’absència gairebé total de decorat, la força dramàtica de la paraula i la manera com està explicada la història propicien que el protagonisme el prenguin les emocions dels actors i del públic, que se sent partícip de la història, i fan que el missatge de Jesús sigui a l‘abast de tothom, creients i no creients. Veniu a mi. la Passió de Llinars es va posar en escena per primer cop el jubileu de l’any 2000 i es representa cada any amb el desig de consolidar-se com una de les Passions més originals de Catalunya.


La Passió de Llinars del Vallès està representada per 43 artistes de diferents pobles del Baix Montseny, com Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Celoni, 21 persones que fan de poble (homes, dones, nens i nenes) i tot l'equip de direcció , maquillatge, decorats, il·luminació, atrezzo, vestuari i imatge, entre altres funcions. Té 25 quadres diferents repartits en dues parts.

 

Participació