L'ANC publica finalment la Gigafoto

4.000 veïns del Baix Montseny es van mobilitzar amb més d'una cinquantena d'autocars | Bàsicament es van repartir en els trams gironins del 547 al 550, 591 i del 681 al 683

per Redacció, 1 d'abril de 2014 a les 17:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Representació baixmontsenyenca a la Via Catalana. Foto: Jordi Zaragoza

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat finalment aquesta tarda l'esperada Gigafoto de la Via Catalana . Es tracta de la imatge on s'inclouen tots els participants a la cadena humana independentista organitzada la darrera Diada Nacional. De l'Onze de Setembre ençà, Nació Digital havia anat compliant els diversos trams de la Gigafoto que s'han anat fent públics a les xarxes de manera dispersa. Els participants del Baix Montseny van ocupar sobretot els trams 547 al 550, entre Maçanet de la Selva i Bàscara, el 591 a Fornells de la Selva i del 681 al 683 a Llers, tot i que també van tenir presència a les terres de l'Ebre i a Arenys de Mar.


La Via Catalana va connectar el país en una espectacular cadena de 400 quilòmetres, que va enllaçar el Pertús fins a Vinaròs. Les expectatives van quedatr desbordades i es va multiplicar per quatre les 400.000 persones que es necessitaven per de fer-la possible.

El Baix Montseny s'hi va bolcar massivament i va protagonitzar el que probablement va ser el major desplaçament de la història. Només les ANC de la comarca van mobilitzar unes 1.500 persones que es van traslladar a l'Alt Empordà en 23 autocars i una cinquantena de cotxes particulars. A més, desenes de persones més es van enllaçar a la cadena humana tant a les comarques gironines com a Barcelona o a les Terres de l'Ebre.


Totes les notícies de la Via Catalana a BaixMontseny.info

Especial Via Catalana a Nació Digital

 

Participació