Biblionauta i RodaMonts noves propostes de la Biblioteca de Sant Celoni

L'oferta de les dues noves activitats en matèria de viatge s'afegeixen a Carrtera i manta i Descobrim el territori que ja estan funcionant

Redacció
31 de març del 2014
 Carretera i Manta, una de les activitats vinculades als viatges. Foto: Jordi Purtí

La Biblioteca l’Escorxador de Sant Celoni ha presentat dues noves ofertes d’activitats en matèria de viatges vinculades al centre d’interès de Turisme de l’equipament. Es tracta de Biblionauta i de RodaMonts que s’afegeixen al Club de lectura de viatges Carretera i Manta conduit cada tercer dijous de mes per l’Enric Soler i Raspall i a les propostes Descobrim el territori que proposa la Biblioteca cada setmana a través de la xarxa. La Biblioteca l’Escorxador forma part del projecte Turisme informació i està especialitzat en aquest àmbit.
 
El Biblionauta, una proposta de viatge virtual per diferents indrets del planeta que es presentarà juntament amb una mostra de documents i, en alguns casos, d’alguna exposició i guia de lectura, s’iniciarà el mes d’abril i tindrà una periodicitat bimensual. Estarà a disposició de tothom per mitjà del blog i el facebook de la Biblioteca. El Biblionauta en sí, és una presentació amb format Prezi que transporta a algun indret concret a partir d’enllaços web, fotografies i vídeos. En aquests viatges virtuals s’intenta reflectir la destinació escollida en totes les seves vessants: llengua, cultura, geografia, turisme, gastronomia, etc.

La programació de Biblionautes d’aquest any és Catalunya durant Setmana Santa, Marroc, Les costes catalanes, El Montseny a la tardor, El Pirineu Occidental català,
Terres de vins i oli: Ruta per Espanya

RodaMonts
De cara al mes de maig, s’estrenarà RodaMonts, un conjunt de xerrades i activitats referents al món del turisme i dels viatges concentrat en els mesos de maig-juny-juliol, aprofitant l’època en què molta gent està pensant ja amb les vacances o bé ja les està començant a gaudir. RodaMonts respon a la idea del rodamon (el viatger per excel·lència) i la paraula Monts en significació als habitants de Sant Celoni i rodalies, que es troben al bell mig de dos monts: el Montseny i el Montnegre.

Les activitats del RodaMonts d’aquest any són Quaderns de Bitàcola (guanyadors del premi al millor blog de viatges del 2012), Jordi Solà farà un tast de taller de fotografia de viatges en el qual, a través d’una projecció de fotografies, explicarà diversos trucs fotogràfics i, de pas, narrarà una mica la història de la fotografia projectada, i Quaderns de Bitàcola farà una sessió de viatges per a menuts. Activitat familiar.
Arxivat a