Sant Pere de Vilamajor vol millorar la cobertuta de la telefonia mòbil

S'ha reunit amb Telefònica Catalunya perquè es faci càrrec d'una estació base i calendaritzi el desplegament de la fibra òptica

Redacció
26 de març del 2014
A la banda dreta Martí Artalejo i Irene Bonilla. Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor reclama mesures per millorar la cobertura de la telefonia mòbil al municipi. Amb aquesta finalitat, l'alcalde Martí Artalejo i la tinent d'alcalde Irene Bonilla s'han entrevistat amb el conseller de Telefònica Catalunya, Ramon Salabert, per explicar-li les dificultats amb les que esa troben.

En aquest sentit, tant l'Ajuntament com els veïns consideren que les dificultats orogràfiques del poble, la dispersió dels nuclis de població separats per carenes i la proliferació dels aparells de telefonia mòbil fa que la cobertura actual tingui carències. Artalejo també ha demanat a la companyia que calendaritzi el desplegament de la fibra òptica (FTTH) fins les llars de Sant Pere de Vilamajor cosa que ajudarà a solucionar la situació actual que, en molts casos, fa que la velocitat que reben els veïns sigui del voltant d'1MB.

Per la seva banda, la companyia ha dit que s'està treballant per desplegar la FTTH a tot Catalunya i ara s'està fent a Granollers. En qualsevol cas, però, si les empreses de Sant Pere de Vilamajor de manera específica volen connexió amb fibra ho poden demanar, motiu pel qual l'Ajuntament està fent les gestions oportunes. De la mateixa manera que s'està buscant una ubicació adient per a una estació base pròpia de telefonia mòbil i aconseguir que la companyia Movistar faci la inversió corresponent. Amb aquesta actuació la cobertura 3G i la capacitat de la xarxa milloraran substancialment, sentencia l'alcalde Martí Artalejo.