L'Ajuntament de Barcelona crea el Premi Joan Serra a la Dansa Educativa

La convocatòria d'aquest premi serà anual i és estrictament honorífic

Redacció
24 de març del 2014
L'ànima de la Factoria Mascaró, Joan Serra.
L'ànima de la Factoria Mascaró, Joan Serra. | R.M.
L`ànima de la Factoria Mascaró, Joan Serra. Foto: R.M.

L'I nstitut Barcelona Esports  ha creat el  Premi Joan Serra  a la Dansa Educativa en homenatge a qui va ser ballarí i coreògraf de Sant Esteve de Palautordera. L'objectiu és reconèixer la tasca educativa a través de la dansa. La convocatòria d'aquest premi serà anual i és estrictament honorífic que consistirà en un objecte commemoratiu i en cap cas suposarà una quantitat econòmica a favor de les candidatures premiades. Per aquest any, les candidatures al premi s'han de presentar entre el 7 i el 28 d'abril. L'entrega del guardó es farà al juny.

Joan Serra va morir el mes de juliol de l'any passat a Sant Cugat després de no haver pogut superar una llarga malaltia. Serra va ser l'impulsor de la implantació de la dansa a les escoles, a través de programacions especiífiques i integrades al curriculum educatiu. Matèries com "Llenguatge del cos" o "Llenguatge de la dansa", sorgides de la seva proposta educativa, formen part, avui, del conjunt de coneixements bàsics a moltes escoles del país. És considerat, tant a Catalunya com a la resta de l' Estat Espanyol i a l'estranger, un expert en dansa tradicional , pedagogia de la dansa i llenguatge del cos.

Tot i ser fill de Rubí, Joan Serra estava afincat a Sant Esteve de Palautordera des de feia molts anys i era considerat un dels grans especialistes en el ball de Gitanes, ha encapçalat la recuperació i l'actualització d'aquest ball a diverses poblacions del Baix Montseny i el Vallès Oriental, especialment a Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni i La Garriga. També va ser un dels impulsors del disc dels balls de Gitanes de Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera i Llinars del Vallès. En la ballada d'aqeust anys les colles d'aquests municipis van començar amb un ball d'homenatge al ballarí i coreògraf traspassat.