La rehabilitació de can Figueras vertebra el turisme a Gualba

L'alcalde ha explicat al delegat del Govern a Barcelona que s'hi ubicarà un punt d'informació, un audiovisual, un centre d'interpretació i un museu de mineralogia

Redacció
21 de març del 2014
Masia can Fugueras de Gualba. Foto: DBM

El delegat del Govern de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Fernando Brea, ha visitat Gualba i s’ha reunit amb l’alcalde, Marc Uriach, per tractar temes d’interès del municipi. Durant la reunió de treball, el delegat i l’alcalde han fet repàs dels temes d’actualitat que afecten el poble, en què destaca, entre d’altres, l’aposta que fa el consistori per potenciar el turisme familiar i de natura activant de nou el Parc Mediambiental i impulsant projectes com "Gualba, viu el poble amb tot el seu encant" que tè com a eix vertebrador la rehabilitació de la masia de can Figueres, on anirà un punt d'informació, un audiovisual, un centre d'interpretació i un museu de mineralogia.

Destacar que Gualba és un exemple de poble rural que vol mantenir que les famílies es quedin a viure en el municipi, i per això s’ha donat especial atenció amb la nova escola i amb el nou consultori mèdic amb servei de pediatria. Un cop finalitzada la reunió de treball i la signatura del Llibre d’Honor a l’ajuntament, el delegat, acompanyat de l’alcalde, ha visitat la nova escola Aqua Alba que pal·liarà els problemes i la provisionalitat dels espais que tenien fins ara.

Tot seguit ha visitat el nou consultori local que va entrar en funcionament el passat dilluns 10 de març i que dóna atenció sanitària i assistencial als habitants del municipi. El consultori de Gualba pertany a l'Àrea Bàsica de Salut Sant Celoni, gestionada per l'Institut Català de la Salut. A més, els serveis socials de l'Ajuntament també estaran ubicats, properament, en aquest centre.

Aquestes visites s’inscriuen en el programa habitual de treball del delegat del Govern, que vol escoltar directament les demandes del territori, conèixer personalment les diferents realitats locals i oferir la màxima col·laboració possible per part de la Generalitat.
 
Escola Aqua Alba
Des de dilluns d'aquesta setmana els nens i nenes de Gualba ja s'han instal·lat a les aules del nou edifici de l'escola Aqua Alba. La nova escola acull tots els alumnes, en especial els de primària que a partir d'ara s'ubicaran en el nou edifici. Els alumnes de segon cicle d'infantil continuaran fent les classes a l'edifici actual. Tot i així podran gaudir com els seus companys, de totes les instal·lacions que ofereix l'escola nova: servei de cuina i menjador, gimnàs i aules especialitzades.

Escola Aqua Alba Foto: Jordi Purtí