Sant Pere de Vilamajor prohibeix enfilar-se als marges del rec medieval del Ripoll

Pretén evitar les esllavissades per protegir aquest element patrimonial

Redacció
18 de març del 2014
Marge rec Medieval del Ripoll. Foto: Aj de sant Pere de Vilamajor

Amb la finalitat de protegir el rec medieval del Ripoll, l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha col·locvat un cartell que anuncia la prohibició d'enfilar-se als marges per evitar esllavissades que el malmeten i, en alguns trams produint embussaments o fuites al pas de l'aigua. D'acord amb les informacions municipals, aquest fet és ocasionat en els trams més propers al nucli urbà, a la zona de can Fou i la zona d'equipaments educatius, on la canalla "ha agafat el mal costum d'enfilar-se als marges".


Des del consistori també es demana als veïns que estigunt atents i ajudin a fer pedagogia de la necessitat de vetllar entre tots per mantenir aquest element tan important com fràgil del paisatge cultural de Sant Pere de Vilamajor.

El rec medieval del Ripoll agafa les aigües de la riera de Vilamajor i ressegueix els horts i camps de la barriada del Ripoll, situada a la banda dreta de la riera, entre el nucli històric de La Força i la barriada de Canyes. Aquest antic rec és un dels pocs que encara està en servei i són els mateixos regants qui en tenen cura i manteniment.