Rodrigo Bruna presenta Enderrocat a Sant Pere de Vilamajor

L'artista visual resident del Centre d'Art La Rectoria busca rescatar un succés històric vinculat al patrimoni arquitectònic i a la memòria col·lectiva del municipi

per NacióBaixMontseny , 4 de maig de 2012 a les 08:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des del 4 al 25 de maig, l’artista visual Rodrigo Bruna exhibirà el treball realitzat durant el període de residència al Centre D’Art La Rectoria. El treball forma part del projecte d’investigació i creació titulat Enderrocat. Aquest projecte busca rescatar un succés històric vinculat al patrimoni arquitectònic i a la memòria col·lectiva del poble Sant Pere de Vilamajor.

Enderrocat emergeix des de la subjectivitat de la mirada sobre un fet catàstrofe i la seva incidència en l’imaginari d’una comunitat. Mirada que es materialitza en el registre fotogràfic de portalades adovellades del casc antic del poble.

Enderrocat proposa, a partir d’aquest registre, un nou procés de reconstrucció col·lectiu emprés per la comunitat. Aquest procés es porta a terme a través de nou puzles, cadascun  de 140 peces. Cada puzle forma part d’una peça fragmentaria, en la que se entremesclen les imatges de dos portalades adovellades.Enderrocat s’inicia amb una intervenció en espais públics de Sant Pere de Vilamajor feta amb impressions que recullen parts dels puzles i en els que es llegeixen tres conceptes: Despullat, Enderrocat i Destronat. La finalitat de la intervenció és buscar, captar l’atenció dins de la pròpia comunitat a través de conceptes de lectura oberta.

Posteriorment i durant tres dies es convidarà als parroquians del Bar-Restaurant Can Noguera a muntar aquests nou puzles. Aquesta és una invitació oberta que busca fer participar als habitants del poble en un nou procés re constructiu. Procés que s’emprèn des d’un espai de reunió i distracció i mitjançant una acció desinteressada i lúdica.

 

Participació