La CUP vol convertir la policia local de Sant Celoni en vigilants municipals

La prevenciói i la protecció social, La participació ciutadana i Eficiència policial són els seus tres eixos fonamentals

Redacció
13 de març del 2014
proposta presentada pel regidor de la CUP Dani Corpas i els col·laboradors Mariona Pascual i Enric Saurí. Foto: CUP Sant Celoni

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Celoni proposa que la policia local es converteixi en un servei de vigilants municipals i agents socials. Des d'aquesta organització política consideren que s'ha de promoure una nova imatge de la policia local que tindria com a missió principal l'ajuda i la col·laboració amb la resta de ciutadans a més de l'habitual actuació de prevenció de delictes i accidentabilitat, entre d'altres. Aquesta idea és un dels apartats que configuren el document "Proposta per una policia de prevenció i seguretat pública" que ha elaborat la CUP arran de les darreres polèmiques originades en el cos de la policia local.

La idea està argumentada pel fet que les tasques de Seguretat Ciutadana estan, actuament, assumides pel cos dels mossos d'esquadra i la seva proposta integra la creació permanent d'un Consell Local de Prevenció i Seguretat, espai on els diferents cossos es coordinaran.

Des de la CUP també es diu que Sant Celoni tot i ser un municipi de més de deu mil habitants i, per tant tenir dret a tenir una policia local no és pas obligatori. Aquesta situació, no només comportaria un estalvi econòmic important, si no que també n'hi hauria una reestructuració de les seves tasques.

Informadors de carrer
Els integrants del cos de vigilants, és a dir els policies, haurien d'actuar com a informadors eficaços al carrer i fidels col·laboradors dels ciutadans. "Es tracta d'implementar una nova imatge -allunyada de l'actual-  on els vigilants siguin considerats 'amics' disposats a ajudar tant a creuar un carrer a una persona gran com acompanyar-lo a una entitat pública o privada, a més d ela funció dissuassòria de qualsevol activitat conflictiva i/o delictiva", expliquen en la seva proposta.

En el document diuen que les mesures de prevenció són en gran part l'essència de la seva proposta política i que, per tant, són imprescindibles uns cossos propers al territori i la ciutadania amb prou formació per fer front amb professionalitat i eficiència les diferents sitruacions que en el desenvolupament de la seva tasca es poden succeir.

La CUP considera que la policia local (vigilants municicipals) pot contribuir a millorar la seguretat posant en funcionament mecanismes de coordinació amb d'altres cossos i actuant en l'àmbit de la prevenció. En definitiva es defensa un Sistema de Seguretat Pública basat en tres eixos principals: La prevenciói i la protecció social, La participació ciutadana i Eficiència policial. També es dissenyarien plans d'actuació integrals amb la participació de tots els agents socials del municipi.
Arxivat a