Cancell del Montseny presenta el CD de Gitanes de Palau a Barcelona

L'acte ha tingut lloc a la Casa dels Entemesos emmarcat en un conjunt d'activitats de difusió cultural que fa l'Esbart Català de Dansaires

Jordi Purtí
12 de març del 2014
Un moment de la presentació Foto: Cancell del Montseny


La Colla de Gitanes Cancell del Montseny de Santa Maria de Palautordera ha presentat el CD del Ball de Gitanes a La Casa dels Entremos de Barcelona . La presentació es situa en un conjunt d'activitats de difusió cultural que fa l'Esbart Català de Dansaires enguany en aquest Centre Barceloní de Difusió i Producció de Cultura Popular d'Arrel Tradicional Catalana.
 

A l'acte, que va coincidir també amb la presentació del CD del Ball de Gitanes de Mataró, hi van assistir membres de la Junta actual de la colla Cancell del Montseny, encapçalats pel seu president, Josp Maria Rovira i dansaires. També va acompanyar a la colla el regidor de cultura del municipi, Sergi Zamora i el director musical de la colla, el mestre Joan Gómez.
 

A la sala també hi eren presents personalitats com el Xavier Cordomí. president de la Casa dels Entremesos, Jordi Bartolomé, president de l'Esbart Català de Dansaires, Jordi Núñez, president de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, Llorenç Solà, president de l'Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès i un representant del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

Durant l'acte, els ponents varen explicar com havia sorgit la proposta d'enregistrar un CD, la peculiaritat del Ball de Gitanes de Santa Maria de Palautordera i la tasca de recuperació que avui en dia fa la Colla de Gitanes Cancell del Montseny.