Auditoria energètica a l'escola Aqua Alba de Gualba

Enguany aquest centre educatiu s'ha adherit al projecte Euronet 50/50 max

Redacció
11 de març del 2014
Escola Aqua Alba Foto: Jordi Purtí

L’Escola Aqua Alba de Gualba, s’ha adherit al projecte  Euronet 50/50 max  amb l’objectiu d’implantar bones pràctiques de gestió i d’estalvi energètic. En aquest sentit, l'ajuntament i l'escola han signat un compromís on el primer es compromet a retornar el 50% dels estalvis econòmics aconseguits i l'escola es compromet a aplicar un conjunt de bones pràctiques i liderar el projecte.


Ara, la Diputació de Barcelona ha accedit a la petició de l'Ajuntament de Gualba de concedir suport tècnic per fer una auditoria energètica del centre. La realització d’aquesta auditoria energètica inicial de l’equipament dedicarà una atenció especial als elements de gestió i comportamentals de l’edifici i no tant en aquells aspectes que requereixen inversió com a suport a la implantació del projecte Euronet 50/50 max.


Entre altres qüestions, l’auditoria ha de permetre identificar els elements clau i els principals centres de consum, determinar la corba de consum standard de l’edifici i la seva relació amb l’ús i la ocupació del mateix, així com les desviacions en el correcte funcionament del centre, analitzar la potència contractada i els consums fantasmes o vampírics, avaluar el potencial d’estalvi energètic per mesures “toves” o de gestió i ús de l’edifici, identificació dels canvis en l’ús i la gestió per aconseguir l’estalvi i tot i que no és prioritari, si es detecta una millora rellevant, s’aprofitarà l’auditoria per determinar el potencial d’estalvi amb algunes petites mesures d’inversió. Per les quals caldrà calcular el seu cost i els possibles estalvis aconseguits.