Hissada l'estelada a la Porta de Ponent de Sant Celoni

Prop d'un miler de persones van participar de l'acte solemne impulsat per l'AT de Sant Celoni i Òmnium Cultural

Redacció
09 de març del 2014
L'estelada ja oneja a la Porta de Ponent de Sant Celoni Foto: Albert Miró  

"Volem fer visible als ulls de la nostra vila el ferm compromís de la majoria dels celonins i celonines. Volem fer onejar una estelada pel que vam ser, el que som i el que serem. Volem afirmar que en sentim un poble". Així es com ha començat la lectura del manifest de la hissada de l'estelada a la rotonda de la Porta de Ponent de Sant Celoni que s'ha fet aquest dissabte, en un acte solemne al qual hi han participat prop d'un miler de persones i que han llegit Remei Picart, presidenta d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental, i Miquel Olivet, president de l'Assemblea Territorial de Sant Celoni.

El capritx de la història ha volgut connectar-nos amb els compatriotes que fa tres-cents anys van lluitar per viure lliures, van dir, i "a partir d'aquell fatídic 11 de Setembre un fil roig uneix a generacions i generacions de catalans i que mai han volgut renunciar a ser catalans lliures".

En el manifest es recorda que les nostres armes d'avui, a diferència de fa tres-cents anys, són les urnes i la nostra força la il·lusió de ser un sol poble unit i alhora divers "cal aixecar símbols com aquest per fer visible l'anhel d'una majoria del nostre poble per assolir la llibertat". En aquest sentit es manifesta  que "hem de demostrar amb més força que mai que el nostre dret a decidir, reclamem la més absoluta llibertat de poder votar, poder dialogar i poder debatre, la normalitat de voler ser".

Acord de ple
Hissar una estelada a la rotonda de la Porta de Ponent no ha estat fàcil ja que s'han hagut de superar diverses mocions al ple municipal. De fet, l'acte d'aquest dissabte no ha estat res més que portar a la pràctica l'acord que el ple de l'Ajuntament va aprovar el passat 26 de setembre , amb una majoria significativa, una moció impulsada per la JNC de Sant Celoni i pactada amb entitats i partits polítics del municipi, però, sobretot, pel suport de més de 3.500 signatures de veïns i diverses entitats com l'Assemblea Territorial de Sant celoni i Òmnium Cultural del Baix Montseny.

Un moment de la cercavila Foto: Jordi Purtí

Precisament, aquestes dues entitats han regalat l'estelada al constistori i han estat els artífex de l'organització de l'acte solemne d'aquest dissabte que ha comptat amb el suport de la societat civil i també dels partits polítics representants a l'Ajuntament de Sant Celoni que en el ple hi van votar a favor (CiU, CUP i part del PSC). Els participants a l'acte van sortir en cercavila de la plaça de la Vila  fins la rotonda de l'entrada del poble. Abans del manifest i de la hissada Lluís Giró, vinculat al món del teatre celoní, va llegir un fragment del discurs que Manel Ferrer i Sitges va fer el 6 de juliol de 1713 a la Junta de Braços , a favor de continuar la guerra per defensar la causa de l'emperador Carles d'Àustria i defensar les Constitucions catalanes.


Arxivat a