"És l'hora que els catalans treballem units"

Eduardo Reyes, president de Súmate, anima els castellanoparlants a donar suport al dret a decidir dels catalans, en un acte celebrat a Sant Celoni

Redacció
08 de març del 2014
D'esquerra a dreta Vicente Rodríguez, Eduardo Reyes i Manuel Puerto. Foto: Jordi Purtí

"Junts construirem un nou país, perquè tenim dret a decidir quin futur volem", així de planer i contundent s'ha expressat aquest divendres a la mit Eduardo reyes, president del moviment Súmate, en un acte celebrat a Sax Sala de Sant Celoni on hi havia prop d'una seixantena de persones. Súmate es defineix com una associació transversal i plural que no està vinculada a cap partit polític però que les persones que l'integren, majoritàriament de parla castellana, tenen el convenciment que si volem viure en un país en el que es pugui mantenir el benestar i els drets pel que tant s'ha lluitat "cal una Catalunya justa, democràtica i més social, en definitiva un nou Estat".

Reyes, que va arribar de la seva Còrdova natal quan tenia només 14 anys, no ha renegat mai dels seus orígens "sóc espanyol i cordovès, però també sóc un català més i ara ha arribat l'hora que treballem tots junts per construir el nostre futur". Són gent que parlen castellà, que han nascut fora de Catalunya o són fills d'aquells que van venir ja fa molts anys buscant oportunitats "i vàrem arrelar en un terra que ens ha acollit i que mai ens ha marginat, com alguns volen fer creure".

El president de Súmate és molt crític amb l'oligarquia política, tant de la dreta com de l'esquerra. Dels primers, el PP, diu que són els successors del franquisme i dels segons, el PSOE, que només els interessa el poder "però ha arribat el moment que la societat civil ens rebel·lem contra aquesta manera de fer, el poble ha de ser partícep i protagonista perquè junts podem canviar les coses".

Eduardo Reyes, a preguntes del públic assistent anima els castellanoparlants a afegir-se a Súmate perquè és clar que una Catalunya independent és viable econòmicament, que seguirà sent un dels països més solvents de la UE, que els pensionistes continuaran cobrant la pensió i que no tindran cap problema per seguir parlant en castellà. El president de Súmate va estar acomànyat per Manuel Puerto, economista i autor del llibre Oligarquía financiera y poder político en España i Vicente Rodríguez, membre de Súmate del Vallès Oriental.

Assistents a l'acte de Súmate a Sax Sala de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí
Arxivat a