Aquest dissabte Sant Celoni tindrà estelada a l'entrada del poble

Òmnium Cultural del Baix Montseny i l’Assemblea Territorial de Sant Celoni fan una crida a la participació massiva

Redacció
07 de març del 2014
Després que el ple de l'Ajuntament de Sant Celoni del 26 de setembre aprovés, amb una majoria significativa, una moció impulsada per la JNC de Sant Celoni i pactada amb entitats i partits polítics de la vila que acordava la instal·lació d’una bandera estelada a l’entrada de la porta de Ponent. Una moció que va tenir el suport de més de 3.500 signatures de ciutadans i ciutadanes de Sant Celoni i diverses entitats, en especial la secció d’Òmnium Cultural del Baix Montseny i l’Assemblea Territorial de Sant Celoni de l’ANC, que es van comprometre a fer seguiment dels acords, regalar la bandera al consistori i organitzar un acte solemne per hissar-la.

L’Ajuntament va finalitzar la gestió dels permisos necessaris i la instal·lació del pal de l’estelada a finals de febrer. Per no demorar més l'acord del ple, l’ANC i Òmnium convoquen un acte festiu i solemne per al dissabte 8 de març, convidant a particulars i a entitats del poble a sumar-s’hi. Per aquest motiu, han fet una crida a la participació massiva a la cercavila que sortirà a dos quarts de dotze del migdia de la plaça de la Vila, i que clourà amb la hissada de l’estelada, repartint 7.500 pasquins i 500 cartells a Sant Celoni.

Aquest acte s’emmarca en un moment polític i social excepcional que l’atzar ha volgut connectar amb un moment transcendental del passat de Catalunya com a poble: els fets de 1714. Enguany es compleixen 300 anys de la derrota que posà fi als drets i llibertats dels catalans. Amb aquest acte es reafirma la voluntat d’ésser, però es reclama i es reivindica la voluntat de poder decidir lliurement, pacíficament, i democràticament el nostre futur i el de les generacions futures, reafirmant al nostre compromís per poder ésser consultats el proper 9 de novembre.
Arxivat a