"Espanya ens maltracta de la manera més cruel i despiatada"

La Coordinadora d'Entitats Solidàries de Sant Celoni ha elaborat un manifest de rebuig pels fets ocorreguts a les platges de Ceuta

Jordi Purtí
28 de febrer del 2014
Membres de la Coordinadora d'Entityats Solodaries de Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí

La Coordinadora d'Entitas Solidàries de Sant Celoni (CES) ha elaborat un manifest de protesta arran dels lamentables fets ocorreguts recentment a les platges de Ceuta. Es tracta d'un manifest de rebuig que un dels representants de la coordinadora va llegir ahir al vespre a l'inici del ple de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Diuen que "podran aixecar tanques malèvoles, podran construir murs de formigó, podran posar davant nostre mercenaris amb fusells i escuts però mai aconseguiran que renunciem a somniar, a tenir aspiracions, a tenir un sostre, a tenir un plat a taula cada dia, a tenir formació… de viure com persones".

En l'escrit expliquen que vénen de terres llunyanes i properes al mateix temps, terres que contínuament han estat espoliades, explotades, violades i empobrides en gran part per un continent que gaudeix d'un benestar, "en gran part, fruit d'aquest robatori a altres comunitats".  Diuen que la vella Europa cada dia els tanca les portes, els aboca a la mort, els nega un apropament. "Espanya, un país on molts i moltes han hagut de fugir de la misèria del camp, ens maltracta de la manera més cruel i despietada".

Els fets  que darrerament han ocorregut a les platges de Ceuta asseguren que el degrada com a persones, "la condició d'emigrant que cadascú de nosaltres portem amb nosaltres ens obliga a denunciar la política mortífera del govern del PP, no podem acceptar de cap manera aquestes pràctiques repressores contra els més dèbils i desprotegits. Si callem ens fem còmplices de la barbàrie".

Etziben que cap persona és il·legal, perquè cap persona és indocumentada, perquè cap persona és estrangera en aquesta terra. Per això, els integrants de la Coordinadora d'Entitats Solidàries es solidaritzen amb els germans africans, "amb aquells que han mort ofegats a pocs metres del seu somni, amb aquells que pateixen fred, fam i por a l'altre costat dels murs i els filferros de la vergonya.", conclou el manifest.
Arxivat a