Un portàtil facilita la desarticulació d'uns lladres implicats en 61 robatoris

El grup escollia sempre habitatges situats en zones retirades i actuava de manera silenciosa | Haurien robat en a la urbanització de Sant Julià d'Alfou 5 vegades

Redacció
28 de febrer del 2014
Els caps dels Mossos de l'ABP Marotrell i de la RMN, Antoni Mestre i Joan Figuera

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal implicat en més de 90 robatoris a la demarcació de Barcelona. Els Mossos han realitzat quatre detencions. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els robatoris es van registrar principalment a la comarca del Vallès Oriental i amb menys intensitat al Vallès l’Occidental, el Maresme, i el Baix Llobregat. La gran majoria de robatoris han estat comesos entre els mesos de desembre, gener i febrer, tot i que també se’ls relaciona amb robatoris de l’agost de 2013. Al Vallès Oriental la banda hauria robat en 28 domicilis de Lliçà d’Amunt en urbanitzacions com Can Lledó i Can Rovira, 15 a l’Ametlla del Vallès, 8 a Caldes de Montbui en la urbanització de la Font dels Enamorats, 5 a Sant Antoni de Vilamajor a la zona de Sant Julià del Fou i 5 més a Sant Fost de Campsentelles. La resta de robatoris estarien repartits entre el Maresme, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.
 
Modus Operandi
La banda escollia sempre habitatges situats en zones retirades d'urbanitzacions i que tinguessin accés directe al bosc. Els detinguts utilitzaven "un servei de taxi pirata" que els deixava a 4 o 5 quilòmetres de la zona escollida i després caminaven pel bosc fins arribar als domicilis on esperaven amagats fins que no hi hagués cap persona a l'interior. Accedien als domicilis forçant les finestres i aprofitaven que no hi havia ningú a les cases i si trobaven algú evitaven l'enfrontament i fugien. Dins del domicili "actuaven molt ràpid no més de 10 minuts", segons ha informat el cap de la Regió Metropolitana Nord, Joan Figuera. Els objectes sostrets eren diners , rellotges , joies i electrònica que era ràpidament introduïda en el mercat negre. Els Mossos d'Esquadra calculen que el valor econòmic dels 92 robatoris pot superar els 100 mil euros.
 
Detenció del grup
Un ordinardor portàtil que permetia la seva localització i sostret pel grup a Sant Andreu de la Barca el passat 7 de febrer ha permès als Mossos d'Esquadra portar a terme la desarticulació de la banda. L'aparell en qüestió va permetre arribar als agents fins a les dues persones que feien de conductors del grup sense saber-ho ja que la banda els havia regalat l'ordinador com a pagament pels seus serveis. Posteriorment els agents van arribar fins als autors dels robatoris gràcies a la informació facilitada pels xofers que els van explicar el domicili on recollien habitualment als membres del grup. Finalment, els agents amb una ordre judicial van entrar al domicili i van poder detenir a 2 persones d'origen albanès , de 22 i 25 any. A l'interior del domicili el agents van recuperar nombrosos objectes que es van relacionar amb múltiples robatoris.
 
Situació detinguts
La dona equatoriana que feia les tasques de xofer després de declarar en seu policial es va deixar en llibertat. L' home va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Martorell que va decretar llibertat en càrrecs. Els dos detinguts d'origen albanès van ser traslladats, per ordre judicial, el passat 20 de febrer al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona a l'espera de ser repatriats al seu país. Els dos detinguts no tenien antecedents policials però sí, tenien la prohibició d'entrar a l'espai Schengen després de ser interceptats per la policia italiana.
 
Cap de la RMN dels Mossos, Joan Figuera