El PSC de Sant Celoni descarta la recollida de residus porta a porta

El grup municipal de la CUP ho considera nefast i diu que dos anys després s'ha acabat el joc de la puta i la Ramoneta

Redacció
17 de febrer del 2014
Alguns dels contenidors que hi ha a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí

L'equip de govern municipal del PSC a l'Ajuntament de Sant Celoni descarta aplicar en el decurs d'aquesta legislatura la recollida de residus amb el sistema de porta a porta, segons que ha confirmat l'alcalde, Joan castaño, en sessió plenària. En aquest sentit, ha assegurat que tot i considerar que és un model al qual s'ha de tendir de cara al futur "aplicar-lo ara tant a nivell d'infraestructures com de cost de personal és molt complex".

Per tant, la seva proposta és plantejar un contracte de curt recorregut perquè es pugui estudiar bé els diferents models i la seva viabilitat d'aplicació al municipi. El PSC presentarà en els propers mesos la licitació del nou contracte basat en l'actual sistema de contenidors.

La proposta no ha agradat gens ni mica al grup municipal de la CUP ja que considera que el model actual és nefast i en el seu criteri "l'únic model per assolir els resultats que tant a Europa com la nostra consciència ens exigeixen és el porta a porta". La CUP agraeix que l'equip de govern, finalment, dos anys després, s'hagi decantat per un model perquè d'aquesta manera s'ha acabat el joc de la puta i la Ramoneta "tant del PSC-PSOE (la Puta) com de CiU (La Ramoneta), i de la seva poca valentia per tirar endavant el porta a porta".

Neteja viària

La discussió del model de recollida de residus s'ha generat per la contractació del nou contracte de servei de neteja viària que l'equip de govern ha separat de la recollida d'escombraries que, fins ara, els dos serveis anaven plegats i que tant el PSC, CiU i CUp hi han votat a favor, mentre que ICV hi ha votat en contra.

El nou contracte preveu més freqüència de neteja diària, millor servei a més indrets del poble i tendència a incorporar criteris de sostenibilitat amb maquinària més eficaç i menys sorollosa. A més, el servei també amplia la neteja als polígons industrials, diumenges i festius, neteja de pintades, cartelleria i actes festius. També hi haurà presència a la zona dels locals socials de les urbanitzacions Boscos del Montnegre i Royal Park.

Tot i el seu suport, CiU s'ha sorprès per la separació dels dos contractes i tenen dubtes del cost econòmic que representarà als veïns ja que no es disposa del cost de la recollida de residus.
Arxivat a