Els primers 50 anys del futbol a Sant Celoni recollits en una exposició

S'inaugura aquest dissabte a la Rectoria Vella i està emmarcada dintrew dels actes del centenari d'aquest esport al municipi

per NacióBaixMontseny , Sant Celoni, 14 de febrer de 2014 a les 15:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El primer equip de futbol. Any 1913. D'esquerra a dreta: Martí Chanut (àrbitre); Davanters: Martí Bosch, Narcis Soler, Llorenç Terrats, Josep Vilà i Joan Sarreta. Mitjos: Joan Soler, Esteve Alsina, i A. sarsanedas. Defenses i porter: Josep trunas, Salvador domènech i Martí Esclusa. Foto: Arxiu Martí Esclusa Prat

La Rectoria Vella inaugurarà aquest dissabte a les 7 de la tarda l’exposició "Centenari del futbol a Sant Celoni. 1913-1965, els primers 50 anys". Es tracta d’un recull d’imatges que il·lustren el primer mig segle de vida d’un club que avui encara continua ben actiu. L’exposició es podrà visitar fins el 6 d’abril.

 
El primer equip de futbol el van fundar el 1913 un grup de joves inquiets que amb els pocs recursos econòmics que tenien van poder llogar un camp de dimensions reduïdes al sot de les Granotes. A aquests inicis els segueix una etapa en què l’esport està en mans de les societats recreatives, entre el 1917 i el 1926. L’any següent, el 1927 recupera la independència i neix la Unió Sportiva de Sant Celoni.  El 1939, després dels estralls de la Guerra Civil, es va tornar a organitzar l'entitat esportiva i es va reconstruir el camp de futbol. L’exposició segueix el fil de la història fins el 1965 amb informació sobre els diferents èxits esportius aconseguits.

 
S’han programat dues visites comentades a càrrec de Gregori Muñoz, Martí Canet, Joan Costa, Jordi Novell i Josep Maria Abril. Seran els dissabtes 8 i 22 de març a les 6 de la tarda.

 

Participació