17 arbrissons amb ascendents monumentals de la col•lecció Martí Boada al Món Sant Benet

Es tracta d’arbres amb una elevada significació cultural, històrica, natural i simbòlica que a partir d’ara creixeran a recer del monestir i per a gaudi dels visitants

Redacció
13 de febrer del 2014
Moment de la signatura del conveni amb el Món Sant Benet. Foto: Aj Sant Celoni

Disset arbrissons fills d’arbres monumentals de la col·lecció creada per Martí Boada en el marc del projecte "Museu del Bosc" de l'Ajuntament de Sant Celoni, s’han plantat al Món Sant Benet. Es tracta d’arbres amb una elevada significació cultural, històrica, natural i simbòlica que a partir d’ara creixeran a recer del monestir i per a gaudi dels visitants.

El setembre de 2009 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Celoni i la Universitat Autònoma de Barcelona (a través de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) per a l’establiment d’un viver a Sant Llorenç de Vilardell amb un banc de llavors d’arbres monumentals recopilades per Martí Boada. L’objectiu d’aquest viver és disposar, en un futur, d’aquests exemplars per a les zones expositives vives del Museu del Bosc.
 
Els treballs d’avivament de llavors ha permès disposar d’un viver singular, amb més de 150 exemplars d’uns 70 ascendents diferents reservats per al Museu del Bosc. A banda de conservar alguns exemplars més per a la reposició de marres, es disposa de prop de 340 exemplars sobrants. Per tal posar-los en valor, s’ha ofert una col·lecció Al Món Sant Benet i així garantir-ne la conservació i divulgació entre els seus visitants. 
 
La Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix el patrimoni natural i el paisatge mitjançant l’adquisició i la gestió sostenible d’espais d’interès, el suport a projectes de conservació de la natura i l’educació ambiental. Món Sant Benet és un dels equipaments de la Fundació amb una oferta cultural, turística i de lleure d’una gran singularitat.
Arxivat a